Borsa manipülasyonunda 5 milyar kâr etmişler

Borsa manipülasyonunda  5 milyar kâr etmişler
Borsada manipülasyon yaptığı iddia edilen 8 şüpheliden 5’i tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. SPK uzmanları, şüphelilerin toplam kârının 5 milyar lira olduğunu tespit etti, piyasadaki düşüşten de yaklaşık...

Borsada manipülasyon yaptığı iddia edilen 8 şüpheliden 5’i tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. SPK uzmanları, şüphelilerin toplam kârının 5 milyar lira olduğunu tespit etti, piyasadaki düşüşten de yaklaşık 1 milyar lira zarar yaşadıkları hesaplandı.

Operasyonda M.A. ile T.K. (23), E.K. (54), N.K.K. (44), A.C.T. (55), B.A. (45), H.G. (65) ve B.A. (23) isimli 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, 2 kişinin ise yurt dışında olduğu tespit edilmişti. 1 şüpheli konutu terk etmeme, 2 şüpheli imza verme şartı ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında, şüphelilerin özellikle Borsa İstanbul’da banka endeksini oluşturan bankacılık sektörü paylarında ve bu paylara ait vadeli işlem piyasalarında yoğun işlem yaptıkları belirlendi.

Yaptıkları işlemlerle bankacılık sektörü paylarına yüksek talep olduğu izlenimini veren şüphelilerin, yoğun ve sürekli alım satım işlemleriyle piyasada hakimiyet kurarak pay fiyatların belirlenmesinde etkin hareketlerde bulunuldukları anlaşıldı.