Borsa’da ‘Huzur’ arttı

Son Güncellenme Tarihi: Mart 28, 2021 / 18:41

Borsa İstanbul’da, önceki gün gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında, kurul üyelerinin “Huzur Hakkı”na zam yapıldı.

Toplantıda; Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerine ödenecek ücretler yeniden belirlendi.

Yönetim Kurulu üyelerine “Huzur Hakkı”, yüzde 33 zamla, 18 bin TL’den 24 bin TL’ye çıkarıldı. Zam kararı, oy birliği ile alındı.

Böylece, Borsa İstanbul’un yönetim kurulu üyeleri Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’nın “huzur hakkına” da yüzde 33 zam yapılmış oldu.

Vergisi de Borsa’dan

Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin birden fazla işverenden ücret alması dolayısıyla gelir vergisi beyannamesi vermeleri durumunda ilave verginin Borsa İstanbul A.Ş tarafından ödenmesi ve devlet memuru olunması durumunda ise hesaplanan ilave verginin tamamının Borsa İstanbul A.Ş tarafından ödenmesi de aynen kabul edildi.

Memura 3+3 zam

Hükümet, yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ve yaklaşık 2 milyon memur emeklisine; 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 yılı için ise yüzde 3+3 zam kararı almıştı. Oysa, 2021 yılı için; Memur-Sen yüzde 6+6, Kamu-Sen’in teklifi ise 8+8 zam olmuştu.

Asgari ücretlinin vergisi de cebinden

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyelerinin ödemesi gereken bazı vergilerinin de şirket bütçesinden karşılanması kararlaştırılırken; asgari ücret, yıllardır dile getirilen taleplere rağmen vergiden muaf tutulmuyor.

‘Sorulacak bunların hesabı teker teker’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un huzur hakkına yapılan zammı; “4 maaşlı Pergolacının son marifeti. İnsanlar açlık ve yoksullukla boğuşurken Borsa İstanbul’dan aldığı maaşını bir gecede yüzde 33 artışla 24.000 TL’ye çıkardı. Sorulacak bunların hesabı teker teker” paylaşımını yaptı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise “Memura yüzde 3, emekliye yüzde 8 zam yapan şahıslar, kendilerine yüzde 33 zam yapıyor. İlk seçimlerde halkımız, çaldığınız huzuru geri alacak” açıklamasını yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top