BOSTANCI’DA GÖVDE GÖSTERİSİ

BOSTANCI’DA GÖVDE GÖSTERİSİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu "Milletin seçtiğini ancak millet değiştirir! Buradan haykırıyorum, İstanbul için adalet, Türkiye için adalet diyorum" dedi.İmamoğlu (İBB) tarafından yapımı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu "Milletin seçtiğini ancak millet değiştirir! Buradan haykırıyorum, İstanbul için adalet, Türkiye için adalet diyorum" dedi.

İmamoğlu (İBB) tarafından yapımı tamamlanan 14.5 kilometrelik, 13 istasyondan oluşan Dudullu-Bostancı metro hattının açılış töreninde konuştu.

Açılış töreninde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Altılı Masa liderlerinden, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İYİ Parti lideri Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu eşlik eşlik etti.

"Türkiye’de siyasi rakibe teşekkür etmek bu iktidar zamanında haram ve günah oldu. Hak yiyenlerden olmadım, olmayacağım" diyen İmamoğlu, "Hizmetin partisi olmaz, şu parti yaptı, bu partinin projesi diye bir kavram asla olmaz. Milletimizin vergilerini, milletimizin seçtiği yöneticiler en verimli, en ahlaklı, en hesapverebilir şekilde değerlendirme zorunluluğumuz vardır" ifadelerini kullandı.

Ben de 'ahmak' dedim, buyur birader

İYİ Parti lideri Akşener, “Hadi, benim dokunulmazlığım yok. Ben de ‘ahmak’ dedim. Bekleriz, buyur birader” dedi.

Akşener, “100 bin eve süt gidiyor, 400 bine yakın aileye yardım yapılıyor. Gürültüyle erzak götürüp fotoğraf çektirmek yerine resmi kimsenin bilemediği kartlar görüyorum. Et alamayan evlere o kartlar sayesinde et giriyor, ısınamayan evlere doğal gaz yardımı gidiyor. Bunları yaptığınız için bugün sen gittin gümbürtüye ama gitmeyeceksin, söz olsun gitmeyeceksin. Burası arkanda, Altılı Masa’nın tamamı arkanda. Seni verirsek Muhittin Böcek’i de Ankara’yı da; bunlara Türkiye’nin geleceğini de vermiş oluruz. Atatürk’ümüzün dediği gibi, geldikleri gibi gidecekler” dedi.

Kimse milletin iradesine ipotek koyamaz

Davutoğlu konuşmasına “Onlar ne senaryo yazarlarsa yazsın, milletin kaderinde altılı masa var. Evet farklı görüşlerdeniz, farklı partileriz. Ama biz Türkiye'ye ortak bir gelecek, demokrasi inşa etmekte kararlıyız. Dünkü buluşmamızda da İmamoğlu'nun yanında olduğumuzu tekrar gösterdik. Kimse bu milletin iradesine ipotek koyamaz” dedi.

Kılını dahi teslim etmeyeceğiz

Kılıçdaroğlu ise,"Adalet için ortak mücadele etmek zorundayız. Eğer bir kişi halkın oylarıyla seçilmişse, o kişinin hakkını elinden alacak güç ona o yetkiyi verecek güçtür. İmamoğlu'nun kılını dahi teslim etmeyeceğiz. Söyledim bu yola girerlerse cehennemin kapılarını açmış olurlar.

Sadece geldikleri gibi gitmeyecekler onları emekli edeceğiz. Adaleti ülkeye ya getireceğiz ya getireceğiz” sözlerini sarf etti.