Böyle bir dönemde nasıl ‘Maskeleri çıkaralım’ kararı alabiliriz

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 21, 2022 / 12:54

Maske zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmayacağı merak konusu olurken Bilim Kurulu Üyesi Akın, “Salgından ölen kişi sayısı ilk kez günlük 300’ün üzerine çıktı. Bugün 260-270 arası kişi salgından hayatını kaybediyor. Böyle bir dönemde kimin hastalığı yaydığını bilmeden nasıl ‘Maskeleri çıkaralım’ kararı alabiliriz?” dedi. Önceki gün Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, ‘az kalabalık yerlerde’ maske zorunluluğunun kalkabileceğini iddia etmişti.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Prof. Dr. Levent Akın, “Çarşamba günü böyle bir karar almamızın olanağı yok. Vaka sayısı 6 bine çıktı diye feveran ettiğimiz günleri unuttuk. Bugün 110 bin rakamına aldırmıyoruz. Salgından ölen kişi sayısı ilk kez günlük 300’ün üzerine çıktı. Bugün 260-270 arası kişi salgından hayatını kaybediyor. Böyle bir dönemde kimin hastalığı yaydığını bilmeden nasıl ‘Maskeleri çıkaralım’ kararı alabiliriz?” ifadelerini kullandı.

‘SAĞLIK BAKANLIĞI TEDBİRLER KONUSUNDA KAYGILI”
Yine Sarıkaya’nın Akın’dan aktardığına göre, Sağlık Bakanlığı koronavirüs test sayısının günlük 400 binli rakamlara çıkmış olmasından memnun, bunu büyük bir başarı olarak görüyor ama “Nasıl olsa hafif atlatılıyor” diyerek salgına yönelik tedbirlerin azaltılmasından da kaygılı.

İLAÇ AÇIKLAMASI
Bununla birlikte Akın’ın hastalığın etkisinin azaltılması için özellikle kronik hastalığı olanlar ve 65 üstü yaşta olanlar için uygulamaya konulan Molnupravir hapının etkisine ilişkin açıklamaları da oldu. Bu hapın koronavirüs salgınına yakalandığını anladığı anda laboratuvara gidip pozitif olduğunu hemen öğrenenlerde kullanılmaya başladığında etkisinin çok yüksek olduğunu belirten Akın, Pfizer tarafından üretilen ve geçen ay Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) da Avrupa Birliği içinde ağır hastalarda kullanımına onay veren Paxlovid isimli hapın da Türkiye’de kullanımına başlanılacağını açıkladı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top