Böyle rektörler varken diyanetin işi kolay

Böyle rektörler varken diyanetin işi kolay
NEÜ Rektörü eski AK Parti milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu, sosyal medya hesabından Konya’nın en büyük camiinin yapımına başlandığını duyurdu, IBAN verip destek istedi. Rektör Zorlu daha önce akademik başarıyla değil, torpil...

NEÜ Rektörü eski AK Parti milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu, sosyal medya hesabından Konya’nın en büyük camiinin yapımına başlandığını duyurdu, IBAN verip destek istedi. Rektör Zorlu daha önce akademik başarıyla değil, torpil iddialarıyla gündeme gelmişti. Bu kez de esas işini unutup cami yapımına soyundu. NEÜ dünyada ve Türkiye’de yapılan hiçbir “iyi üniversiteler” listesinde yer almıyor.
Necmettin Erbakan Üniversite Rektörü eski AK Parti milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya’da yapılacak yeni şehir camii inşaatını Twitter hesabından, “66 m. yüksekliğindeki minareleri ile Konyamızın her tarafından görülebilen 15.000 kişilik muhteşem camimizin inşaatına başlıyoruz” diyerek duyurdu. Ayrıca caminin fotoğraflarıyla birlikte banka İban numaraları vererek destek istedi.
İLGİLENMEDİĞİ TEK ŞEY AKADEMİ
Üniversite ile Diyanet İşleri Başkanlığının ortaklaşa gerçekleştirdiği cami projesi eğitime ayrılması gereken bütçenin inşaata ayrıldığı gerekçesiyle sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu. Rektör Zorlu daha önce üniversitesinin akademik başarılarıyla değil torpil iddialarıyla gündeme gelmişti. Görevde yükselme sınavında başarısız olanlar mülakatta yüksek puanlar aldığı için “torpilli yükselme” şeklinde eleştirilmişti.
İLK 1000’DE BİLE YOK
Üniversitelerin aldığı Nobel Ödülü gibi uluslararası başarılar ve şiddetle önerilir hale gelen akademik makale sayılarına bakarak hazırlanan Şanghay Klasmanı’na göre dünyanın en iyi 1000 üniversitesi içinde Türkiye’den 11 kurum var, bunlardan hiçbiri ilk 100’e giremedi. Cami yapımına ağırlık veren Necmettin Erbakan Üniversitesi ise listede yok.
ÜNİVERSİTE BÜTÇELERİ YERLERDE
Türkiye’de 127 devlet üniversitesine 2021 yılı için 45,3 milyar lira ödenek ayrıldı. En çok ödenek ayrılan Ankara Üniversitesi’nin ödeneği 1,4 milyar lira oldu. Oxford Üniversitesi’nin bütçesi ise tek başına 62 milyarı aşıyor. Diyanet’in bütçesi ise bu yıl 11.5 milyar liradan 12.9 milyar liraya yükselecek.