Bozdağ: 5 savcı soruşturuyor

Bozdağ: 5 savcı soruşturuyor
41 madencinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ soruşturma için görevlendirilen savcı sayısının 5’e yükseltildiğini açıkladı. Bozdağ, “Bu kazanın etkin bir şekilde...

41 madencinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ soruşturma için görevlendirilen savcı sayısının 5’e yükseltildiğini açıkladı. Bozdağ, “Bu kazanın etkin bir şekilde soruşturulması önemli. Kazanın soruşturulması için tahkikat başlatıldı. İlk önce 3 savcı görevlendirildi sayı 5’e çıkarıldı. 5 savcımız tahkikatı sürdürüyor” dedi.

Daha önce yaşanan benzer olaylarda, dönemin adalet bakanlarının söylediği gibi Bozdağ da olayın aydınlatılacağı sözü verdi. Adalet Bakanı, “Bu olay bütün yönleri ile aydınlatılacak. Kafalardaki tüm soruların cevabı ortaya çıkarılacak. İhmal, kusur, eksiklik kim veya kimlerden kaynaklanıyorsa hukuk gereğini yapacak. Kimsenin tereddütü olamaması için harekete geçilmiştir” dedi.

Soma’da sorumluların Yargıtay’daki sıra dışı kararlarla cezalarının azaltılması, Çorlu tren kazasının ardından yaşanan yargı süreçlerine rağmen, “Hukuk gereğini yapacaktır” taahhüdünde bulunan Bekir Bozdağ, “Tahkikatı yakından takip ediyoruz. Soğutma çalışmaları devam ettiği için delil toplama imkanı yok. Maddi hakikat bütün gerçekliği ile ortaya çıkartılacak” dedi.