Breaking Bad Süleyman çocukların zehirlenmesine göz yummuştur

Breaking Bad Süleyman çocukların zehirlenmesine göz yummuştur
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu defaki videosunu partisinin Yoksulluk Dayanışma Ofisi sorumlusu Hacer Foggo’yla birlikte çekti.CHP lideri, Twitter’dan yayınladığı videoda Türkiye’deki uyuşturucu, özellikle de metamfetamin...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu defaki videosunu partisinin Yoksulluk Dayanışma Ofisi sorumlusu Hacer Foggo’yla birlikte çekti.

CHP lideri, Twitter’dan yayınladığı videoda Türkiye’deki uyuşturucu, özellikle de metamfetamin tehlikesinin boyutlarına değindi.

Kılıçdaroğlu, yurtdışındaki paraların Türkiye’ye getirilmesini kolaylaştıran, vergi teşvikleri ve paranın kaynağının sorulmamasını sağlayan Varlık Barışı uygulamasını kastederek “Kirli paranın sonucudur bu” notunu düştü.

Metamfetaminin dünya ölçeğinde büyük bir tehlike olarak görüldüğünü, dünyanın her köşesinden uyuşturucu baronu ve uyuşturucu çetelerinin Türkiye’ye geldiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Gelelim ‘okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın’ diyen nam-ı diğer ‘Fotoroman Süleyman’a. Saray da çok iyi biliyor ki bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye… Bunlar onunla bununla poz veren, gençlerin diliyle söyleyeyim; ‘Breaking Bad Süleyman’ ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur. Yazıklar olsun.”

Videoda Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından Hacer Foggo da özellikle yoksul mahallelerdeki metamfetamin tehlikesinin boyutlarını anlattı.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, CHP liderinin videosuyla ilgili suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu.
Süleyman Soylu da bir açıklama yaparak, Kılıçdaroğlu’nun sözleri için “iftira” dedi, “Yakanı bırakmayacağız. Yalanlarını yanını bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.