Brezilya’da aşıda yolsuzluk isyan ettirdi

Brezilya’da aşıda yolsuzluk isyan ettirdi
Brezilya'da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ve üst düzey yetkililer hakkında aşı alımında yolsuzluk yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturma izni verildi. Bunun üzerine ülkede yeni bir protesto dalgası başladı.Hem Brezilya'da...

Brezilya'da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ve üst düzey yetkililer hakkında aşı alımında yolsuzluk yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturma izni verildi. Bunun üzerine ülkede yeni bir protesto dalgası başladı.
Hem Brezilya'da hem de yurt dışında üç yüzden fazla şehirde başlayan protestolarda 'İnsanlar kârdan üstündür', 'Hayat, ekmek, aşı ve eğitim', 'Defol Bolsonaro' yazılı pankartlar taşındı.
Protestocular, "İnsanlarımız, Amazon yağmur ormanlarımız şirketlerin çıkarlarına uğruna, hiçbir şeye erişimi olmayan yoksulları umursamayan elitlerin çıkarları uğruna katledildi" ifadelerini kullandı. Diğer protestocular ise aşı anlaşmaları dahil yolsuzluk iddiaları karşısında öfkelerini dile getirirdi ve Bolsonaro'yu yolsuzlukla suçladı.
Ülkede aşılamanın yavaş ilerlemesi halkın öfkesine neden oluyor. Tam bu sırada Hindistan'dan milyonlarca doz aşı alımında yolsuzluk ve yüksek fiyatlandırma yapıldığına dair kanıtlar da ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili, Bolsonaro'nun 3 ay önce üst düzey yetkililerin Hindistan yapımı Covaxin aşısının çok yüksek fiyattan satın almak için rüşvet kabul ettikleri yönünde uyarıldığını ama harekete geçmediğini iddia etmişti.