Brezilya’da denemelerde etkinlik yüzde 78

Brezilya’da denemelerde etkinlik yüzde 78
Reuters, Türkiye’nin de aldığı Çinli ilaç şirketi Sinovac tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının Brezilya’daki üçüncü aşama klinik deneylerinin sonuçlarında yüzde 78 etkinlik gösterdiğini duyurdu. Ajansın haberinde,...

Reuters, Türkiye’nin de aldığı Çinli ilaç şirketi Sinovac tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının Brezilya’daki üçüncü aşama klinik deneylerinin sonuçlarında yüzde 78 etkinlik gösterdiğini duyurdu. Ajansın haberinde, Coronavac isimli aşının 3’üncü faz ara sonuçlarında yüzde 78 etkin olduğunun ortaya çıktığı ve bu sonuçların Brezilya’nın sağlık düzenleme ajansı ANVISA’ya iletildiği belirtildi.
Coronavac’ın klinik deneyleri Brezilya’yla birlikte Türkiye ve Endonezya’da sürüyor. Coronavac’ın Brezilya’da insanlar üzerindeki deneyleri temmuz sonlarında başlamıştı. Brezilya ve Endonezya’nın Coronavac aşısını, bu ay içinde kullanmaya başlaması bekleniyor. Reuters’in haberine göre, söz konusu aşı Güney Amerika’nın en büyük ülkesinde onay almaya bir adım daha yaklaştı.
TÜRKİYE YÜZDE 91 AÇIKLAMIŞTI
Türkiye ise aşının etkinlik oranını yüzde 91.25 olduğunu açıklamıştı. Türkiye, aşıdan 50 milyon doz sipariş etmiş, aşının üç milyon dozu Türkiye’ye getirilmişti. Bakan Koca, “İlk aşamada 9 milyon kişi aşılanacak’’ bilgisini vermişti.