Brezilya’nın Escobar’ı yakalandı

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 24, 2022 / 10:31

Dünyanın önde gelen uyuşturucu baronlarından Brezilyalı Sergio Roberto de Carvalho uluslararası bir polis operasyonu sonucu Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yakalandı. “Brezilya’nın Escobar’ı” lakabıyla tanınan ünlü uyuşturucu kaçakçısının, kokain trafiğini son zamanlarda sahte kimlikle yerleştiği Budapeşte üzerinden yönettiği de ortaya çıktı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Sergio Roberto de Carvalho, beş kıtada aynı anda organize edilen çok gizli ve uluslararası bir polis operasyonu sonucu yakalandığında, Budapeşte’de bir kafede kahvaltı ediyordu. Özel operasyon timinden mafya liderliğine Carvalho, bir zamanlar Brezilya ordusunda özel operasyonlarda albay rütbesiyle görev yapan eski bir subay. Uzun bir dönem ülkesinde suçla mücadelede yer alan De Carvalho, daha sonra mafya bağlantıları üzerinden Brezilya’nın en büyük uyuşturucu şebekesini kurmakla itham ediliyor.

De Carvalho’nun yönettiği ağırlıkla Brezilya üzerinden süren uyuşturucu trafiği kanallarıyla 2017-2021 yılları arasında dünya ülkelerine Latin Amerika kökenli 45 ton kokain gönderildiği tahmin ediliyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top