“Brit'lerin Kraliçesi” törene damgasını vurdu

“Brit'lerin Kraliçesi” törene damgasını vurdu
Müzik dünyasının en saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilen ve İngiltere’de British Phonographic Industry tarafından her yıl dağıtılan BRIT Ödülleri, önceki akşam akşam Londra’daki O2 Arena’da düzenlenen törenle...

Müzik dünyasının en saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilen ve İngiltere’de British Phonographic Industry tarafından her yıl dağıtılan BRIT Ödülleri, önceki akşam akşam Londra’daki O2 Arena’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl ilk kez cinsiyetsiz kategorilerde verilen Brit Ödülleri’nde geceye damgasını vuran Adele oldu.


Son iki yılda pandemi nedeniyle davetli sayısı kısıtlanan tören Youtube kanalından canlı yayınlandı. 1977 yılından beri her yıl verilen BRIT Ödülleri’nde bu yıl kadınlar öne çıktı. Cinsiyete dayalı kategorileri ortadan kaldıran ilk İngiliz töreninde, kadınlar 15 daldan 10’unu kazandı.

Geceye hem ödülleri hem de sahne performansıyla Adele damga vurdu. Şarkıcı, geceden üç ödülle döndü. Ödül törenin sunucusu Mo Gilligan tarafından ‘Brit’lerin Kraliçesi‘ diye takdim edilen Adele, gecenin ilk ödülünü ‘yılın şarkısı’ kategorisinde listelerin zirvesinden uzun süre düşmeyen ‘Easy on Me’ şarkısıyla aldı.

Adele, ödüllerinin isminin neden değiştiğini anlayabildiğini vurgulayarak, “Yine de kadın olmayı, kadın sanatçı olmayı çok seviyorum. Bizimle gurur duyuyorum” dedi.

Adele’in albümü 30, yılın son aylarında çıkmasına rağmen 2021’in en çok satan albümü oldu ve CD satışını da canlandırmayı başardı. Sanatçı, yılın albümü ödülünü oğlu Angelo ve eski kocası Simon Konecki’ye adadı ve şunları söyledi:
“Bu albüm sadece benim değil, hepimizin yolculuğuydu ve benim için çok kişisel bir albüm çıkardığım için kendimle gurur duyuyorum. Çünkü artık pek çok insan bunu yapmıyor.”

Adele ile birlikte gecenin büyük ödüllerini alarak öne çıkan bir başka isim, yine dünyaca ünlü İngiliz sanatçı Ed Sheeran oldu.