BTK DEVREYE GİRDİ İNTERNET YAVAŞLATILDI

BTK DEVREYE GİRDİ İNTERNET YAVAŞLATILDI
İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından internet hızında yavaşlama meydana geldi. Özellikle vatandaşın patlamaya ilişkin sıkça kullandığı Twitter ve WhatsApp uygulamalarına erişim sorunu yaşandı.Küresel internet erişimini...

İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından internet hızında yavaşlama meydana geldi. Özellikle vatandaşın patlamaya ilişkin sıkça kullandığı Twitter ve WhatsApp uygulamalarına erişim sorunu yaşandı.

Küresel internet erişimini takip eden Netblocks oluşumu, patlamanın ve yayın yasağının ardından Türkiye'de Instagram, YouTube, Facebook ve Twitter'a erişimin yavaşlatıldığını ya da bazı internet sağlayıcılar tarafından tamamen durdurulduğunu aktardı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da, Taksim'de meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan aykırı görüntülere ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyurdu.

Bant daraltılmasına ilişkin kararın, ‘ilgili birimler’in talebi ile alındığı belirtildi ancak o birimlere ilişkin bilgi verilmedi.

Uzun süren kısıtlama sosyal medya kullanıcılarını isyan ettirdi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da duruma tepki gösterdi, VPN ile paylaştığını söylediği mesajında, “Güya halkın paniğe kapılmaması için yasak getirenler, tüm medyayı baskılayarak halkı daha çok korkutuyor” dedi.

BİR SORUŞTURMA DA SOSYAL MEDYAYA
Patlama anı ve sonrasında yaşananlar ise birçok kişi tarafından sosyal medyadan paylaşıldı. Paylaşımların ardından harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu sosyal medya hesaplarından yapılan olumsuz haberler ve paylaşımlara yönelik soruşturma başlattı.