BTK KİŞİSEL VERİLERİ TOPLUYOR

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 9, 2022 / 09:07

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK), internet abonelerinin isim, vergi numarası ve vatandaşlık numarasından; hangi saatte, hangi internet sitesine girdiğine kadar tüm kişisel bilgilerin internet sağlayıcıları tarafından toplanıldığını ve arşivlendiğini öne sürdü.


Cumhuriyet tarihinin en büyük fişleme skandalı olduğunu söyleyen Adıgüzel, “Tüm bunları apar topar önümüze getirilen ‘Dezenformasyon Yasası’ ile birlikte okumak lazım. Bu yasa ile birlikte Google, Facebook gibi sosyal ağlardan sonra Şebekeler Üstü Hizmet Sağlayıcılara (Whatsapp, Telegram, Bip vs.) da BTK ile bilgi belge paylaşımı zorunluğu gelecek” açıklamasını yaptı.

Adıgüzel, “Tabi bazı firmalar gerek kullanıcılarının mahremiyet haklarının ihlali gerekse Kişisel Verilerin Korunması Kanununa açıkça aykırı olduğundan BTK’nın ‘gizli’ ibareli işleminin iptali için idari yargı sürecini başlatıyorlar. Fakat 3 büyük firmanın bu verileri paylaştığı sır değil” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top