“Bu acele, bu telaş, kimi zengin etmek içindir”

“Bu acele, bu telaş, kimi zengin etmek içindir”
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak yeni şehirin imar planlarına “Allah İstanbul’u akla ve bilime inanmayanların şerrinden korusun” diyerek itiraz etti.İitiraz dilekçelerini Ataşehir’deki...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak yeni şehirin imar planlarına “Allah İstanbul’u akla ve bilime inanmayanların şerrinden korusun” diyerek itiraz etti.

İitiraz dilekçelerini Ataşehir’deki Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü›ne sunan İmamoğlu, “Türkiye tarihinde, şehircilik ve planlama ile ilgili sürecinde böylesi bir sefil durum, böylesi bir rezil durum herhalde yaşanmamıştır» ifadelerini kullandı.
Kanal İstanbul ile ilgili 1000’lik ve 5 binlik planların 6-7 ay içinde alelacele hazırlanarak pandemi sürecinde askıya çıkarıldığını hatırlatan İmamoğlu “Bu acele, bu telaş nedir? Ne içindir? Kimi zengin etmek içindir?” diye sordu ve “Efendim bir ülkenin prensesi, bir ülkenin prensi zengin olsun diye. Ne kadar akıllı insanlarmış ki, tarım yapılan alanlardan gidiyor tarla satın alıyor. Bugün o kişilerin tarlasında iş merkezi, turizm alanı ya da rezidans yapılacak konut imarı çıkarılıyor” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergahındaki arazisi ile ilgili bir soruya da, “Valla o kendi ahlaki sorunları. Benim orada kimin arsası, kime ait beni ilgilendirmiyor.
Ama eğer o görevdeyseniz böyle bir işi de yapıyorsanız o bir ahlaki sorundur. Bu soruyu onlara sorun. Arsa hareketleri ile ilgili çok bilgi var. Ama konumuz kimin zengin olacağı değil. İstanbul’un katledilmesine engel olmak” cevabını verdi.
Yapılanları İstanbul’a en büyük ihanet olarak yorumlayan İmamoğlu, “Allah, 1454’te Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Mustafa Kemal Atatürk’ün tekrar kurtardığı bu şehri akla ve bilime dayanmayan fikirlerle, birtakım projeler üreten insanların şerrinden korusun” dedi.
AK Parti döneminde 3 köprü yapıldığını hatırlatan İmamoğlu, “Bu projede siz bir kanalın üstüne 8 köprü yapacaksınız. En küçüğü 850 metre, en büyüğü 2 bin 200 metre. Yaptığınız köprülerden yolcu geçmese de bu millet parasını ödüyor. Bu köprülerin üstünden geçenlerin parasını kimden alacaksınız. Allah aşkına millet işsiz, bin lirayı aldığı zaman mutlu oluyor” dedi.
Kanal İstanbul projesine finansman sağlayacak şirket ve bankalara da tepki gösteren İmamoğlu “Açık söylüyorum, buraya finansman sağlayacak, böyle bir projeye katkı sunacak, banka adı ne olursa olsun yabancı şirket ya da yabancı kuruluş, kim olursa olsun, hangi ülkeden olursa olsun bu ihanetin bir parçasıdır, Türk milleti gerektiğinde ondan hesap sormasını da bilir” diye konuştu.