“BU BİR DEMOKRATİK BAŞKALDIRIDIR”

“BU BİR DEMOKRATİK BAŞKALDIRIDIR”
Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olmayacağına ilişkin açıklaması partisinde de destek buldu. Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray’a göre açıklama bir ‘kırılma noktası’.Çıray, “Türk siyasetinde önemli kırılma...

Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olmayacağına ilişkin açıklaması partisinde de destek buldu. Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray’a göre açıklama bir ‘kırılma noktası’.

Çıray, “Türk siyasetinde önemli kırılma noktaları vardır. Bunlardan biri İYİ Parti’nin seçime girmesidir. Biri de kazanılamaz denilen İstanbul’un kazanılmasıdır. Diğeri ise önceki gece yaşandı. Genel Başkanımız Meral Akşener açıklamalarıyla parlamenter demokrasi konusundaki kararlılığını ortaya koydu. ‘Ben başbakan adayıyım’ dediği andan itibaren parlamenter sistem olacak mı, olmayacak mı pazarlıkları bitmiştir” diye konuştu.

“AKŞENER TÜRKİYE’Yİ YORMAYIN, YIPRATMAYIN” DEDİ
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu’na göre ise Akşener’in sözleri demokratik bir başkaldırı. Dervişoğlu Akşener’in Cumhur İttifakı dahil bütün partilere, “Türkiye’ye daha fazla zaman kaybettirmeyelim” dediğini vurguladı, “Bu çağrı Türk demokrasi hayatının içindeki bütün siyasi aktörlere yapılmıştır. Bu çağrının içinde aslında Türkiye’ye daha fazla zaman kaybettirmeyelim, tedbir varsa önceden alabilmek de mümkündür, Türkiye’yi yormayın, yıpratmayın çağrısıdır” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN KENDİNE DÜŞEN PAYI ÇIKARSIN
Musavvat Dervişoğlu çağrının muhatabını hem iktidar hem de muhalefet partileri olarak ortaya koyduktan sonra, zaman kaybetmemek için meclisin harekete geçebileceğini söyledi, “Sayın Genel Başkanımız Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden kurtulmasını istiyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden kurtulabilmek için önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendine düşen payı çıkarması lazım.”