BU BİR TASFİYE OPERASYONU

BU BİR TASFİYE OPERASYONU
Bidebunuizle yayınına katılan eski Anayasa Mahkemesi raportörü Osman Can, HDP’ye açılan kapatma davasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 687 HDP’li hakkında istenen siyaset yasağı için “Bu bir tasfiye operasyonu” değerlendirmesini...

Bidebunuizle yayınına katılan eski Anayasa Mahkemesi raportörü Osman Can, HDP’ye açılan kapatma davasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 687 HDP’li hakkında istenen siyaset yasağı için “Bu bir tasfiye operasyonu” değerlendirmesini yapan Osman Can, “Eski Türkiye’ye geri döndük” dedi.
Osman Can, iddianamedeki, “Milli meselelerde farklı davranmak” ifadesine de karşı çıkarak, “İktidar partisinin politikalarına katılmak durumunda değil muhalefet partileri, böyle bir gerekçe olamaz. Bunun gideceği yer totolitarizmdir” dedi.
HDP’nin öncülü olan siyasi partilerin kapatıldığını ve AİHM’in partilerin kapanmasıyla ilgili “hak ihlali” kararı verdiğini hatırlatan Can, “İddianamelerde AİHM’in Batasuna kararı emsal gösteriliyor. Ancak AİHM DTP’nin kapatılması sonrasında verdiği hak ihlali kararında İspanya’daki durumla Türkiye’deki arasında ciddi farkların olduğunu söylüyor. Batasuna’nın (ETA örgütüyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle İspanya’da kapatılan siyasi parti) ETA( Ayrılıkçı silahlı hareket) ile bağı ve şiddete mesafesi çok farklı” dedi. Can, iddianamenin HDP’yi topyekün siyaset dışına itmek amacı taşıdığını söyledi.