Bu çağda bu kafa

Bu çağda bu kafa
Ankara’nın Keçiören ilçesinde 8 Mart 2021’de vefat eden 30 yaşındaki Özge Nur Tekin’in eşi Selçuk Tekin ve akrabaları hakkında dava açıldı. Kadına “cin çıkartma seansı” adı altında şiddet uygulandığı tespit...

Ankara’nın Keçiören ilçesinde 8 Mart 2021’de vefat eden 30 yaşındaki Özge Nur Tekin’in eşi Selçuk Tekin ve akrabaları hakkında dava açıldı. Kadına “cin çıkartma seansı” adı altında şiddet uygulandığı tespit edildi. Ölü muayene tutanağında Özge Nur Tekin’in sırt ve kollarında morluklar ile hacamat kesiklerini andıran yaralar belirlendi.

Olayla ilgili gözaltına alınıp, adli kontrolle serbest bırakılan şüphelilerden eşi Selçuk Tekin hakkında ‘eşe karşı kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma’, babası Cemal Efe, annesi Hatun Efe, kayınvalidesi Zöhre Tekin, kadına hacamat yapan Sevim Özbaş ile “sözde hoca” Erdal Kaya hakkında ise ‘suça iştirak etme’ suçlamalarında bulunuldu.

“EŞİNE CİNLER MUSALLAT OLMUŞ”
Kadının eşi Selçuk Tekin, telefonla aradığı “cinci hoca” Erdal Kaya’nın, “Eşine cinler musallat olmuş; dediklerimi yaparsanız eşini kurtarırım” dediğini belirtti. Selçuk Tekin, Erdal Kaya’nın kendilerine “kurban kesmeleri”, “kadına vurmaları” ve “hacamat yapmaları gerektiğini” söyledi. Eşine şiddet uyguladığını itiraf eden Tekin, Sevim Özbaş’ın da hacamat işlemi yaptığını belirtti.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ
Kayseri’de gözaltına alınan sözde hoca Kaya ise insanlara dini tavsiyelerde bulunduğunu ve kimseden para almadığını öne sürdü. Soruşturmayı tamamlayan savcılık Selçuk Tekin hakkında ‘Eşe karşı kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma’, 5 kişi hakkında da ‘Suça iştirak etme’ suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. İddianame, Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı.