BU CESARETİ KİMDEN ALIYORLAR

BU CESARETİ  KİMDEN ALIYORLAR
Polis şiddetine yenileri ekleniyor. Çorlu’da evlerinin bahçesinde oturan vatandaşları polisler feci şekilde darp ederken, Kadıköy’de vatandaşa önce küfreden polis ardından tokat attı. Zeytinburnu’nda ise polisler, sokağa...

Polis şiddetine yenileri ekleniyor. Çorlu’da evlerinin bahçesinde oturan vatandaşları polisler feci şekilde darp ederken, Kadıköy’de vatandaşa önce küfreden polis ardından tokat attı. Zeytinburnu’nda ise polisler, sokağa çıkma yasağına uymayan çocukları ters kelepçeyle gözaltına aldı.
Ankara’da çöp dökmeye çıkan genci darp eden bekçilerin ardından yeni şiddet haberleri de polislerden geldi.
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Silahtarağa Mahallesi’ndeki evlerinin bahçesinde oturan Gültaş ailesine polisin sert tutumu dikkat çekti. 4 araçla gelen polis ekipleri, sokağa çıkma yasağı nedeniyle bahçelerinde oturan aileyi sert bir şekilde uyarmaları sonucu arbede çıktı. Aile üyelerine copla müdahale eden polislere mahalleli tepki gösterdi. Emniyet ekiplerinin olayı kaydeden vatandaşlara da tepki gösterdiği öğrenilirken, olaya şahit olduğunu söyleyen bir vatandaş, “O kadar bağırdık vurmayın diye, o kadınlara vururken içimiz gitti” dedi.
POLİSLER GÖREVDEN ALINDI
Gültaş ailesinin fertlerinin savcılık tarafından serbest bırakıldığı belirtilirken, Tekirdağ Valiliği’nden açıklama geldi. Açıklamada, “Olayda aşırı güç kullandığı iddia edilen görevlilere işten el çektirilmiş ve haklarında Adli ve İdari soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.
İstanbul Kadıköy’de de polis şiddeti kameraya yansıdı. Görüntülerde motorlu kuryeye önce küfreden polisin, daha sonra tokat attığı görüldü.
Kadıköy’de çekildiği öne sürülen görüntülerde “Oğlum, motorunu kilitliyorum bak, adama artistlik yapma” diyen polisin, vatandaşı darp ettiği dikkat çekiyor.
Polisin, “Bana vurman doğru mu?” diyen vatandaşa “Doğru, ben ona karar verdiğim için doğru” dediği görülüyor. 19 Mayıs’ta meydana gelen olayla ilgili açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olaya karışan polis memurunun açığa alındığını belirtti.
ÇOCUKLARA DA TERS KELEPÇE
Zeytinburnu’nda ise sokağa çıkma yasağı nedeniyle kaçan çocukları polis ekipleri ters kelepçeleyerek gözaltına aldı.
Polisin çocukların başını yere vurduğu iddia edilirken, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde vatandaşın polise tepki gösterdiği görüldü.