“Bu cinayetin sorumlusu AKP iktidarıdır”

“Bu cinayetin sorumlusu AKP iktidarıdır”
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Enes Kara’nın intiharına ilişkin TBMM’de bir açıklama yaptı, “Türkiye’de hiçbir genç, geleceğe umutla bakamıyor. Dünden beri bekliyoruz. Bir tane AKP milletvekili...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Enes Kara’nın intiharına ilişkin TBMM’de bir açıklama yaptı, “Türkiye’de hiçbir genç, geleceğe umutla bakamıyor. Dünden beri bekliyoruz. Bir tane AKP milletvekili başsağlığı dilemiyor. İktidarın zaten söyleyecek sözü yok; muhaliflere bakıyoruz, bu kadar büyük bir acıyı gündeme bile almamışlar” dedi.

“Buradan tüm yetkilileri, siyasileri uyarıyoruz; herkes aklını başına alsın” diyen Baş, “Bu cinayetin doğrudan faili bir iktidar gerçeğiyle karşı karşıyayız. Suçlu AKP iktidarıdır, suçlu Saray iktidarıdır. Hiç kimse bu suçun üzerini örtemeyecek. O nedenle hiç kimse bu olayın üzerini örtmeye kalkmasın, suçluların korunması çabasına girmesin. Bu cinayetin sorumlusu AKP iktidardır” diye konuştu.

Tüm bakanlıklara soru önergesi verdiklerini belirten Baş, “Bunlar, sadece birer soru önergesi değil; bunlar bir suç hatırlatması. Yapmadıkları görevlerini hatırlatıyoruz” diyerek sorularını şöyle yöneltti:
“Adalet Bakanı’na soruyoruz: Din ve vicdan özgürlüğünü ihlal ederek Enes Kara’nın üzerinde baskı kuran, ölümünde sorumluluğu bulunan tarikat ve cemaat yurtlarına ilişkin kapsamlı bir soruşturma başlatacak mısınız?
Gençlik Bakanı’na, Spor Bakanı’na soruyoruz: Söz konusu cemaat, tarikat, vakıf yurtlarının denetimine ilişkin bakanlığınız bugüne kadar ne yaptı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a soruyoruz: Enes Kara mektubunda diyor ki, ‘Kendim için bir şey istemiyorum, iki tane kız kardeşim var onların geleceğinden kaygım var.’ Bakanlık koruma altına almak için herhangi bir çalışma yaptı mı?

Ve en önemlisi Cumhurbaşkanı adına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a soruyoruz. 20 yıldır uyguladığınız bu politikalar sonucunda bu ülkenin gencecik çocuklarının hayatlarına son vermesi hiç vicdanınıza dokunmuyor mu?”

“Tüm vakıfların denetim ve kontrolünü istiyoruz”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Enes Kara’yla ilgili konuştu. Altay, “Her gün bir trajedi, her gün bir travma yaşıyoruz. Enes Kara intihar etti. Türkiye’de taciz, tecavüz, intihar cemaat yurtlarında. Soruyorum; devlet nerede?” dedi.

Bazı yurtlarda gençlere bir ideolojinin dayatıldığını belirten Altay, “TBMM ne yapıyor, anlamak mümkün değil. Çocuklarını, kadınlarını korumak devletin görevidir. Biz CHP olarak, tüm vakıfların denetim ve kontrolünü istiyoruz. Kaçak yurtları devletin göz ardı etmesini, bunların ideolojik eğitimi zorla dayatmanın neticesinde Enes Kara evladımızı kaybettiğimizi bilmenizi istiyoruz” ifadelerini kullandı.