Bu da oldu: Pakistan’da kan plazması karaborsaya düştü

Bu da oldu: Pakistan’da kan  plazması karaborsaya düştü
Koronavirüs vakalarının hızla arttığı ve 185 binden fazla vakanın kaydedildiği Pakistan’da, tedavi yöntemlerinden biri olan kan plazması karaborsaya düştü. Kovid-19 nedeniyle enfekte olduktan sonra iyileşen kişilerden alınan...

Koronavirüs vakalarının hızla arttığı ve 185 binden fazla vakanın kaydedildiği Pakistan’da, tedavi yöntemlerinden biri olan kan plazması karaborsaya düştü. Kovid-19 nedeniyle enfekte olduktan sonra iyileşen kişilerden alınan plazmanın fiyatı için karaborsada 800 bin rupi yani yaklaşık 72 bin liraya kadar para istendiği ortaya çıktı.
İLAÇ VE OKSİJEN TÜPÜ DE KARABORSADA
Pakistan’ın başkenti İslamabad’da doktorlar, plazmanın ‘aracılar’ lakaplı kişiler tarafından satıldığını söyledi. Plazmanın hastane dışında satıldığına tanık olduğunu söyleyen bir doktor, özel bir laboratuvarda ‘bağış’ yapıldığını anlattı.
İslamabad’daki doktorlar plazmanın yanı sıra tedavide kullanılan ilaçların da karaborsadan satıldığını ve bu yüzden hastanede stok kalmadığını aktardı. Kovid-19 tedavisinde kullanılan deksametazonun ve oksijen tüplerinin tükendiği aktarıldı.