Bu da zeytinyağı mağduriyeti!

Bu da zeytinyağı mağduriyeti!
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 16’ncısı düzenlenen Ayvalık Uluslararası Zeytin Festivali’nde konuşan AKP Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey “Hatırlarsınız, ‘Zeytinyağlı yiyemem aman, basmada fistan giyemem aman’...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 16’ncısı düzenlenen Ayvalık Uluslararası Zeytin Festivali’nde konuşan AKP Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey “Hatırlarsınız, ‘Zeytinyağlı yiyemem aman, basmada fistan giyemem aman’ diyerek bu millete yıllarca zeytinyağını yedirmediler” dedi.

Yaklaşık 2 milyon zeytin ağacının bulunduğu Ayvalık’ta, 16’ncı Uluslararası Zeytin Festivali’nde sembolik hasat yapıldı. Ayvalık zeytinyağının tanıtımı ve tüketimini artırılmasının hedeflendiği festivale Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, AKP milletvekili Mustafa Canbey, Prof. Dr. İlber Ortaylı da katıldı. Hasatta zeytinyağı elde edilme süreci de tek tek konuklara gösterildi.

AKP Milletvekili Mustafa Canbey, “Adı her zaman bereketle anılan zeytin ve zeytinyağının festivalindeyiz. Zeytin, bizim sofralarımızın bereketidir. Zeytinyağı bizim asla sofralarımızdan eksik etmediğimiz, besin kaynaklarımızdan biridir. Zeytinyağı artık itibarını kazanmıştır. Dünyanın en sağlıklı besinlerinden biri zeytinyağıdır. Hatırlarsınız, ‘Zeytinyağlı yiyemem aman, basmada fistan giyemem aman’ diyerek bu millete yıllarca zeytinyağını yedirmediler. Bu millet, bu kadar sağlıklı üründen mahrum bırakıldı” iddiasında bulundu.

GÜLDÜRMEYEN ŞAKA
AKP milletvekili, değil zeytinyağı, düşük gelirlilerin Ayçiçek yağı bile alamaz hale geldiğinden, marketlerde yağ şişelerine alarm takılmasından; zeytin bahçelerine sondaj ve maden arama izni verilmesinden, ürettiğinden daha ucuza satması beklenen çiftçilerden, traktörleri, tarlaları haczedilenlerden, traktörlerine mazot alamayacak duruma getirilen çiftçilerden de söz etmedi.

Gazeteci Sedat Bozkurt, sosyal medya hesabından Canbey’e şu hatırlatmayı yaptı:
“Lütfen bu şaka olsun, gerçek olmasın” dedim ama gerçekmiş. Bu komik arkadaşa el birliğiyle iletir misiniz? Geçen yıl 145 TL olan 5 litre zeytinyağının bu sene en ucuzu 275 TL. Güldürmeyen şaka yapmışlar yine…”