Bu defa felaketi İstanbul yaşadı

Bu defa felaketi İstanbul yaşadı
Esenyurt’ta sel, 1 mülteci hayatını kaybettiÖnceki gün Bursa dün de İstanbul şiddetli yağış ve sel felaketi ile karşı karşıya kaldı. İstanbul Esenyurt’ta Pınar Mahallesi’nde şiddetli yağışın ardından dere taştı....

Esenyurt’ta sel, 1 mülteci hayatını kaybetti

Önceki gün Bursa dün de İstanbul şiddetli yağış ve sel felaketi ile karşı karşıya kaldı. İstanbul Esenyurt’ta Pınar Mahallesi’nde şiddetli yağışın ardından dere taştı. Taşan derenin suları bir sokağa aktı, bazı apartmanların bodrum katındaki mahsur kalanlar oldu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 30-32 yaşlarında bir Suriyeli mültecinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
İlçede yağış nedeniyle derenin taşması sonucu 30’a yakın binayı su bastı. İtfaiye ekipleri bodrum katlarda arama çalışması yürüttü. Çevredeki vatandaşlar ve ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri dairenin penceresini kırdı. Çalışmalarda bodrum katlarda mahsur kalan 11 kişi kurtarıldı.

MUCİZE KURTULUŞ

İstanbul Esenyurt’ta etkili olan şiddetli yağmurun ardından dehşete düşüren görüntüler ortaya çıktı. Su basan bodrum katta mahsur kalan bir kişinin ellerini dışarı çıkararak yardım istediği anlar saniye saniye görüntülendi. Vatandaşlar ise mahsur kalan kişinin nefes alabilmesi için önce su hortumu uzattı daha sonra kovalar ile suyu temizlemeye çalıştı.

İzmir’de sabah dün saatlerinde başlayan kuvvetli yağış Gaziemir ilçesini felç etti. Çok sayıda evi su basarken, araçlar da sular altında kaldı.