Bu defa Niğde sallandı

Bu defa Niğde sallandı
Maraş merkezli depremlerin artçı sarsıntıları devam ederken dün Niğde’nin Bor ilçesinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kent merkezinde de hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar sokağa çıkıp boş alanlarda bekledi.Afet...

Maraş merkezli depremlerin artçı sarsıntıları devam ederken dün Niğde’nin Bor ilçesinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kent merkezinde de hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar sokağa çıkıp boş alanlarda bekledi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 13.27’de merkez üssü Niğde’nin Bor ilçesi olan 5,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.
“BAĞIMSIZ BİR DEPREM OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ”
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Bor ilçesinin yaklaşık 15-20 kilometre batısına denk düşen alanda yaşanan depremin derinliğinin AFAD Deprem İzleme ve Değerlendirme Merkezi tarafından 7 kilometre olarak ölçüldüğünü belirtti. Tatar, “Bunu bağımsız bir deprem olarak değerlendiriyoruz. Deprem, özellikle 20 Eylül 2020 yılında yine Bor’un Obruk beldesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem ile aynı bölgeye düşüyor” dedi.


BAZI KÖYLERDE HASARA NEDEN OLDU
Niğde´nin Bor ilçesinde meydana gelen depremde Konya’nın Ereğli ilçesinin kırsal Kutören Mahallesi’ndeki bazı evlerde hasar oluştu, bazı evlerin de eklentileri yıkıldı. Belkaya Mahallesi’nin camisinde de çatlaklar oluştu.


VALİ KOÇ: 85 EV KONTROL EDİLDİ, CİDDİ HASAR YOK
Maraş merkezli depremlerin ardından Osmaniye’ye koordinatör olarak görevlendirilen Niğde Valisi Mustafa Koç, Obruk köyünde meydana gelen deprem nedeniyle köye geldi. Ekiplerden bilgi alan Koç, “Köyümüzde yaklaşık 400 hane var, 1000 nüfuslu. Allah’a şükür ki şu ana kadar 85 evimiz kontrol edildi, çok ciddi bir hasar gözükmüyor. Sadece sıva çatlakları şeklinde hasar var” dedi.


PROF. TÜYSÜZ:
BÜYÜK BİR DEPREM OLMA OLASILIĞI DÜŞÜK
Prof. Dr. Okan Tüysüz, Habertürk TV’de Niğde depremine ilişkin, “ Tuz Gölü fay sistemi 7’nin üzerinde deprem üretebilir. Ancak yavaş bir fay. Uzun aralıklarla binlerce yılda bir deprem üretiyor. Burada büyük bir deprem olma olasılığı düşük” dedi. Tüysüz, Türkiye’nin başka yerlerinde bu tür depremleri yaşanacağını da söyledi.