Bu hükümetin mi Soylu’nun mu görüşü?

Bu hükümetin mi Soylu’nun mu görüşü?
KRT TV ve Bidebunuizle YouTube ortak yayınında konuşan EDAM Direktörü Sinan Ülgen, Soylu’nun açıklamasını olağandışı olarak değerlendirirken Çavuşoğlu’nun tutumunun haklı ve dengeli olduğunu belirtti, gerçek bir istihbarat...

KRT TV ve Bidebunuizle YouTube ortak yayınında konuşan EDAM Direktörü Sinan Ülgen, Soylu’nun açıklamasını olağandışı olarak değerlendirirken Çavuşoğlu’nun tutumunun haklı ve dengeli olduğunu belirtti, gerçek bir istihbarat olmadan konsolosluk kapatma kararının olağan olmadığını vurguladı. Ülgen şöyle konuştu:

YETKİ DIŞİŞLERİ’NİN
“Eğer gerçekten Amerikan Büyükelçisi, bazı oyunlar içerisindeyse yapılacak bellidir. Yapılması gereken, büyükelçiyi Dışişleri Bakanlığına çağırıp ikaz etmek ve tutumunda değişiklik yoksa ‘istenmeyen kişi’ (Persona non grata) ilan etmektir. Bunu da yapacak olan Dışişleri Bakanlığı’dır. Bu, hükümetin görüşüyse bile İçişleri Bakanının sözcü olması yine garip. Ya da hükümette böyle bir görüş yok ve İçişleri Bakanı kendi yorumu üzerinden Türkiye’nin uluslararası ilişkileri bakımından etki yaratacak bir söylem içerisinde. Daha önce İçişleri Bakanı tarafından bu tip açıklamalar yapıldığında bundan sonra yapılmaması ve hükümet içerisinde yek lisanın devam edebilmesi bakımından bir adım atılmadığı görülüyor. O zaman bundan sonra da içeride bir kamuoyu yaratmak adına İçişleri Bakanının bu tip çıkışları devam edecek gibi duruyor.