“BU İKTİDAR KÜRT MESELESİNİ DİRİLTTİ”

“BU İKTİDAR KÜRT MESELESİNİ DİRİLTTİ”
DEVA Partisi lideri Babacan, siyasetin gündeminde olan ‘Kürt sorunu’ tartışmalarıyla ilgili konuştu. Babacan, “Çocukların oynadığı alanlarda panzerler geziyorsa, yoğunlukla Kürt vatandaşlarımızın yaşadığı şehirlerde...

DEVA Partisi lideri Babacan, siyasetin gündeminde olan ‘Kürt sorunu’ tartışmalarıyla ilgili konuştu. Babacan, “Çocukların oynadığı alanlarda panzerler geziyorsa, yoğunlukla Kürt vatandaşlarımızın yaşadığı şehirlerde belediyelere kayyumlar atanıyorsa, ülkemizde hâlâ ana dili hakkı tartışılıyorsa bir mesele var demektir” dedi.

Kürt sorunu ve muhataplık üzerine yapılan tartışmalara Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da dahil oldu. Babacan partisinin Eyüpsultan İlçe Kongresinde konuştu “Bu iktidar, Kürt meselesini diriltti” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ortağı MHP lideri Bahçeli’nin, “Kürt sorunu yoktur” tespitlerini eleştiren Babacan, “Eğer bu ülkede çocukların oynadığı alanlarda, panzerler geziyorsa, bir mesele var burada. Yoğunlukla Kürt vatandaşlarımızın yaşadığı şehirlerde, belediyelere kayyumlar atanıyorsa, burada bir mesele var. Türkiye’de hâlâ ana dili hakkı tartışılıyorsa bir mesele var. Koskoca bir ülkede, yılda ancak birkaç Kürtçe öğretmeni atanıyorsa, kadına karşı şiddetle mücadelede İçişleri Bakanlığı’nın geliştirdiği uygulamada beş yabancı dil varken Türkiye’de en çok konuşulan ikinci dil yoksa ortada bir mesele var. Bu meselenin adı Kürt meselesidir. Kürt meselesinin çözüm adresi meşru demokratik siyasettir” dedi.