“Bu iktidarın yatacak yeri yok!”

“Bu iktidarın yatacak yeri yok!”
Eski MHP Milletvekili Mehmet Şandır, Suriye’nin terör bataklığına dönüşmesinde iktidarın büyük payı olduğunu vurgularken, “Şehitlerin kanının hesabını kim verecek” diye sordu ve “Bu iktidarın yatacak yeri yok” dedi.KRT’de...

Eski MHP Milletvekili Mehmet Şandır, Suriye’nin terör bataklığına dönüşmesinde iktidarın büyük payı olduğunu vurgularken, “Şehitlerin kanının hesabını kim verecek” diye sordu ve “Bu iktidarın yatacak yeri yok” dedi.

KRT’de “Haftanın Panoraması” programında Semra Topçu’nun sorularını yanıtlayan Şandır özetle şunları söyledi:
“Suriyeli sığınmacılar Türk toplumunun gündelik hayatında bir sorun, psikolojik bir sorun, dengemizi bozdu. Onları suçlamıyorum, yurdunu terk etmiş gelmiş, o sorunlu insanlarla biz bir arada yaşıyoruz. Türkiye’yi buna mecbur eden bu iktidarın gerçekten kusuru günahı çok. Türk insanının omuzunda nereden bakarsak 11-12 milyon sığınmacının yükü var. Buna hakları yok.

ÜMİT ÖZDAĞ’A KATILIYORUM
Sığınmacıların bir kısmını gönderebilirsiniz ama bu ancak yüzde 10’dur, yüzde 20’dir. Ben bu noktada Sayın Ümit Özdağ’ın değerlendirmesine katılıyorum; sığınmacı meselesi bir küresel projedir. Türkiye’nin çevresinde bir operasyondur. Türkiye’nin içinde de sosyolojik bir operasyondur. Türkiye’nin geleceği ile ilgili bir iç çatışmanın yani dile getirmek istemiyorum ama endişe ediyorum.

Bu mesele bu iktidarın çözebileceği bir mesele değil, bunu kabul edelim.
Bu hükümet Suriye meselesinde çok stratejik bir yanlışlık yaptı, müttefiklerinin beklentilerine, görüşlerine uyarak Suriye ile olan dostluğumuzu bozdu, operasyonlar, şehitler verdik, sığınmacı sorunu değil sadece. Onca maliyetin ötesinde Suriye’de verilen şehitlerin bir damla kanın hesabını kim verecek? Bu hükümetin yatacak yeri yok!

SURİYE BATAKLIĞINDA BATIYORUZ
Sayın Cumhurbaşkanının başka konularda da ‘yanıldık, aldatıldık, hakkınızı helal edin’ diye konuşmalarını hatırlıyorum, FETÖ meselesinde olduğu gibi. Suriye konusunda yanıldıklarını kabul etmeleri, özeleştiri yapmaları gerekiyor. Müttefiklerinin öncelikleriyle örtüşüyoruz yaklaşımında yanıldıklarını kabul etmeleri lazım.
Suriye’den çıkmak istiyoruz çıkamıyoruz. Suriye bataklığında kımıldadıkça da batıyoruz. Hadi işte ‘Bir gece ansızın gidelim’; git bakayım, gidemiyorsun. Suriye’de terör yoktu, bu ülkeden giden Kürtler vardı, şimdi orası terör yuvası oldu.”