BU iNAT NiYE

BU iNAT NiYE
Kurumlar arası organizasyonun önemine dikkat çekilen İstanbul’daki deprem toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yine çağırılmadı.İmamoğlu’nun davet edilmediği, deprem öncelikli İstanbul Afet Koordinasyon...

Kurumlar arası organizasyonun önemine dikkat çekilen İstanbul’daki deprem toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yine çağırılmadı.

İmamoğlu’nun davet edilmediği, deprem öncelikli İstanbul Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada alınacak kararları bir ‘laboratuvar’ olarak gördüğünü söyledi ve iyi uygulama örneklerini diğer iller için ‘baz’ kabul ettiklerini vurguladı.
İstanbul Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı’na İçişleri Bakanı Soylu’nun yanı sıra Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Vali Ali Yerlikaya ile AFAD yöneticileri katılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu davet edilmediği için toplantıya katılmadı.
24 Eylül 2019’daki 5.8’lik İstanbul depreminin ardından düzenlenen Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısının ilk gün açılışına davet edilen Ekrem İmamoğlu, toplantının ikinci gününe ise davet edilmediğini açıklayarak tepki göstermişti.
İstanbul Valiliği ise yaptığı açıklamada ikinci gün yapılan toplantı için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından tüm katılımcılara talimat verildiğini ileri sürmüştü.