‘Bu kardeşinize saldırmak Türkiye’ye saldırmaktır’ sözlerine yanıt: Türkiye Erdoğan’dan çok büyüktür

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 7, 2022 / 10:07

Fox TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu kardeşinize saldırmak Türkiye’ye saldırmaktır” sözüyle ilgili, “Bu tipik otoriter liderlerin görevlerinin son dönemlerde söylediği ifadeler. 50+1’le seçimi kazanan cumhurbaşkanı nasıl ‘Ben Türkiye’yim’ der? ‘Türkiye eşittir Erdoğan’ denklemini kurmaya çalışıyor. Türkiye eşit değildir Erdoğan. Türkiye, Erdoğan’dan çok büyüktür” dedi.

Babacan, “Son 4 yıldır tek imzayla yetkili. Başarısızlığın gerekçesi olarak ta 9 sene önceki olayları göstermek tamamen bir çaresizlik ve tükenmişlik. Sayın Erdoğan yoruldu. Bu memleketi de yoruyor. Artık ayrılmanın zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

Babacan Gezi Parkı eylemleri davasında ‘mağdur’ yer almasına ilişkin, “Yeniden ilan ediyorum bütün Türkiye’ye. Savcılık da mahkeme de duysun: Benim Gezi davasıyla ilgili şahsi bir mağduriyetim yok. Mağdur değilim. Bununla ilgili hiçbir başvurum yok ki geri çekileyim” açıklamasını yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top