Bu kez Akar Atina’yı uyardı: “Tarihten ders alın”

Bu kez Akar Atina’yı uyardı: “Tarihten ders alın”
Hükümet kanadından Yunanistan’a sert eleştiri bu kez Milli Savunma Bakanı Hulusi Bakan Akar’dan geldi. Akar, “Tarihten ders alın diyoruz. Yeni maceralara girmeyin” dedi.Akar, Malezya Milli Günü Resepsiyonu’nun ardından gazetecilerin...

Hükümet kanadından Yunanistan’a sert eleştiri bu kez Milli Savunma Bakanı Hulusi Bakan Akar’dan geldi. Akar, “Tarihten ders alın diyoruz. Yeni maceralara girmeyin” dedi.

Akar, Malezya Milli Günü Resepsiyonu’nun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yunanistan’ın, adaları uluslararası hukuka aykırı olarak silahlandırdığına dikkat çeken Akar, “Kara sularınız ne ise hava sahanız da odur. ‘Hayır bizim kara sularımız 6 mil, hava sahamız 10 mil’ diyorlar. Dünyadaki en garip şey. Bunun anlaşılması mümkün değil. Bunu aklı başında kimse kabul etmiyor” açıklamasını yaptı.

Bakan Akar, şöyle devam etti:

AKILLI OLUN
“’Tarihten ders alın’ diyoruz. Yeni maceralara girmeyin. Bazıları sizin kulağınıza bir şeyler söyleyebilirler. Bunların geçerli olmadığını tarihte gördünüz. Aynı şeyi tekrarlatmayın. Bu konuda akıllı olun. Yunanistan’da kendi şahsi hesapları ve iç politika için gerilimi artıran bazı siyasiler var. Kendi menfaatleri için kendi halklarının refahını, geleceğini tehlikeye atıyorlar.”