Bu kez çağrı öğretmenlere

Bu kez çağrı öğretmenlere
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, KYK ve ÖTV çıkışının ardından bu kez öğretmenlere kariyer sınavına girmemeleri için çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu,” Öğretmenlere sesleniyorum; bu saygısızlığa katlanmak zorunda değilsiniz,...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, KYK ve ÖTV çıkışının ardından bu kez öğretmenlere kariyer sınavına girmemeleri için çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu,” Öğretmenlere sesleniyorum; bu saygısızlığa katlanmak zorunda değilsiniz, bu sınava girmeyin” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Öğretmen kariyer sınavı rencide edici olduğu için daha makul bir çözüm bulmak üzere çağrı yapmıştım. Yanaşmadılar,” dedi ve şöyle devam etti:
“Öğretmenlere sesleniyorum; bu saygısızlığa katlanmak zorunda değilsiniz, bu sınava girmeyin. Sizleri incitmeyecek çözümü seçimden sonra birlikte (konuşarak)
buluruz.”

Aralık ayının sonunda Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliği yayınlandı. Daha sonra da maddeler mecliste görüşülerek kanunlaştırıldı. Öğretmenlik Meslek Kanunu içerisinde öğretmenlik kademelere ayrıldı ve öğretmenlikte yükselme için sınav şartı konuldu.