BU NASIL ŞAHİN GÖZÜ!

BU NASIL ŞAHİN GÖZÜ!
Premier League'de Aston Villa'nın Sheffield United'ı konuk ettiği maçta Sheffield'ın çizgiyi geçen topu, gol çizgisi teknolojisi pozisyonu süzemedi için gol değeri kazanmadı. Pozisyonun tekrarında topun çizgiyi geçtiği net bir...

Premier League'de Aston Villa'nın Sheffield United'ı konuk ettiği maçta Sheffield'ın çizgiyi geçen topu, gol çizgisi teknolojisi pozisyonu süzemedi için gol değeri kazanmadı. Pozisyonun tekrarında topun çizgiyi geçtiği net bir şekilde görülürken Hawk Eye (Şahin gözü) firması özür diledi.
Hawk Eye'ın açıklamasına göre sistemde herhangi bir çalışmama durumu olmadığı ancak büyük bir tesadüf ve talihsizlik sonucu kale çizgisini izleyen yedi kameranın tamamının açışının kaleci, direkler ve oyuncular tarafından kapandığı belirtildi.
"9 binin üzerinde maçta ilk kez böyle bir şey yaşandı" diyen ve özür dileyen Hawk Eye'ın açıklamasının ardından Liverpool efsanesi ve İngiltere'nin önemli futbol yorumcularından Jamie Carragher konuya farklı bir bakış açısı getirdi.
Carragher Sky Sports'a yaptığı açıklamada, "VAR'ın eli kolu bağlı şeklindeki düşünceme geri dönüyorum. 'Sadece bunları yapabiliriz' diyorlar. Doğru karara nasıl ulaştığının bir önemi yok. Gol çizgisi teknolojisi diyorlar ama VAR'dakiler kulaklıktan ulaşamıyor bu kişilere. Teknolojinin başındakilerle konuşamıyorlar mı yani?
Tüm bu protokollerin yerine 'Tamam, bir hata yaptınız bir devreye giriyoruz' demelilerdi" diye konuştu.