BU RAMAZAN ESKİLERDEN ÇOK FARKLI OLACAK

BU RAMAZAN ESKİLERDEN ÇOK FARKLI OLACAK
RAMAZAN ayında koronavirüs nedeniyle birçok gelenek yerine getirilemeyecek ve özellikle de toplu ibadet yapılamayacak.Diyanet, doktor tavsiyesi dışında koronavirüsün oruç tutmayaengel olmadığını açıkladı ancak Ramazan’ın...

RAMAZAN ayında koronavirüs nedeniyle birçok gelenek yerine getirilemeyecek ve özellikle de toplu ibadet yapılamayacak.
Diyanet, doktor tavsiyesi dışında koronavirüsün oruç tutmaya
engel olmadığını açıkladı ancak Ramazan’ın vazgeçilmezi, teravih namazları camilerde kılınamayacak. Diyanet teravih namazlarının aile bireyleriyle evde kılınmasını tavsiye etti.

Ramazan ayının başlangıç sahuru bu gece yapılacak ve ilk oruç yarın tutulacak. Ancak bu sene Ramazan ayı koronavirüs salgını nedeniyle çok daha farklı yaşanmak zorunda. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye Bilim Kurulunun açıkladığı rehber ve Diyanet Başkanlığı açıklaması eklendi.

BİLİM KURULU: KOVİD HASTALARI HEKİME DANIŞSIN

Bu kapsamda koronavirüsle mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Bilim Kurulu, Ramazan’da alınması gereken önlemler şöyle sıralandı:
Sağlıklı insanlar istedikleri taktirde oruç tutabilirler. Oruç tutmanın KOVID-19 enfeksiyonu riskini artırdığı ile ilgili yapılmış çalışma yoktur. KOVID-19 hastaları da diğer hastalıklarda olduğu gibi hekimlerine danışmalıdır. İbadetler sırasında kullanılan seccade, tesbih gibi malzemelerin kişiselleştirilmesi ve herkesin kendisine ait malzemeyi kullanması gerekmektedir. Ekmek ve pide sıralarında maske takılmalı ve en az 1 metre aralıkla durulmalıdır.

DİYANET: CAMİLERDE TERAVİH NAMAZI KILINMAYACAK

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ramazan ayında camilerde teravih namazı kılınmayacağını açıkladı. Erbaş, “Teravih namazlarını bu ramazanda maalesef camilerde kılamayacağız. Evlerinde herkes ailesi, eşi, çocuklarıyla teravih namazlarını kılabilir. Çünkü teravih namazı ferdi olarak da kılınabilen bir namazdır” dedi.