BU SAHADA TOP OYNANIR MI?

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 15, 2021 / 11:24

Karlı bir İstanbul günü. Yağacağını sağır sultan bile duydu ama sanırım stat yöneticileri duymadı. Hiç önlem alınmaz mı?
Futbol oynanır mı o zeminde? Hem futbolcuları tehlikeye atıyorsunuz hem de sonuca etki ediyorsunuz. Galatasaray kaybetseydi emin olun Fatih Terim bunun hesabını futbolculardan ziyade stat sorumlularından sorardı.
Yoğun maç temposu, Fatih Terim’e de ister istemez ciddi bir rotasyon yaptırdı. Taylan, Belhanda, Donk, Onyekuru, Yedlin yedeğe çekilmişti. As kadrodan 5 isim kenarda. Kerem, yeni transfer Fernandes ve uzun bir aradan sonra Luyindama ilk 11’de. Hafta içi takımla çalışan Falcao ise tribünde.
Saha ağır, sürprizlere açık. Maçın başında Galatasaray biraz bocalasa da kendine çabuk geldi, golü de erken buldu. Üst üste iki nefis kurtarış yapan Ertuğrul, 9. dakikada köşe vuruşunda Mostafa Mohamed kafa topu sektirince arka direkte Kerem, fırsatçılığını konuşturdu.
Her geçen dakika ağırlaşan zeminde, uzun toplar ve uzaktan şutlar öne çıktı. Galatasaray bekleri bu konuda Kasımpaşalı oyunculara fırsat vermedi. Ancak Galatasaray, Babel, Kerem ve Emre ile ilk yarı tam 12 şut buldu ve bunun 9’unda isabeti yakaladı. Kasımpaşa kalecisi Ertuğrul da ilk yarı takımının en iyisiydi. İnanılmaz toplar çıkardı. Muslera’ya ise iş düşmedi.
İkinci yarıya Kasımpaşa hızlı başladı, 6 dakika sonra da golü buldu. Marcao ile bir anlaşmazlığa düşünce Muslera boşa çıktı, Thelin kafayla golü buldu.
Golün ardından geri çekilen Kasımpaşa, sadece uzun toplarla ileri çıkmaya çalıştı. Kerem Aktürk’ün 56’da Kevin Varga’ya ceza sahası içindeki müdahalesine VAR’ın müdahale etmemesi Galatasaray için şanstı.
Galatasaray da Fatih Terim dokunana kadar ısrarla balçığa dönen sahada paslarla çıkmaya çalıştı ve enerjisini boşa harcadı.
Zira ilk yarı 12 şutun ardından ikinci yarı sadece üç şut ve bir isabet buldu sarı kırmızılılar.
Fatih Hoca da işler ne kadar kötü gitse de 70’ten önce radikal değişiklik yapmama alışkanlığını dün de sürdürdü.
Nitekim bu dakikaya gelindiğinde Fatih Terim, tüm silahlarını sahaya sürdü. Önce Onyekuru, Emre Akbaba ve Donk ardından da Yedlin ve Belhanda.
Çok fazla faul yapan, üstelik zaman zaman profesyonellik dışı faul yapan Fuat Çapa’nın ekibi Galatasaray’ın ekmeğine yağ sürdü. Zira orta sahadan da olsa her duran top Kasımpaşa ceza sahasında bir gol tehlikesiydi.
Nitekim 86. dakikada orta sahadan kullanılan bir serbest atışın ardından topla buluşan Onyekuru, kaleci Ertuğrul tarafından düşürülünce, tereddütsüz penaltı çalındı.
Penaltıyı gole çeviren Mostafa Mohamed, Gomis’den bu yana ilk üç maçında gol atan ilk Galatasaraylı oyuncu oldu.
Ama sadece bu mu? Çok kıymetli bir goldü. Bu kadar ağır bir sahada çok kritik bir galibiyet alarak yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Üstelik Galatasaray ligdeki galibiyet serisini 6 maça çıkardı. Sevgililer gününde taraftarlarına şık bir armağan sundu.
Futbolun olmadığı, futbolcuların tehlikeye atıldığı bu statta üç gol izleten iki takımı da tebrik etmek lazım ama bu durumun hesabı mutlaka sorulmalı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top