Bu şiddet iklimini kim durduracak?

Bu şiddet iklimini kim durduracak?
Konya Şehir Hastanesi’nde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın öldürülmesinin ardından Sakarya’da kan donduran bir olay yaşandı. Eşi doktor olan bir kadın, sosyal medya hesabı üzerinden, “Eşimin bir hastası...

Konya Şehir Hastanesi’nde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın öldürülmesinin ardından Sakarya’da kan donduran bir olay yaşandı. Eşi doktor olan bir kadın, sosyal medya hesabı üzerinden, “Eşimin bir hastası 184’ü arayıp ‘O doktoru Konya’daki doktor gibi öldüreceğim’ diye tehdit etti” paylaşımında bulundu. Dehşete düşüren paylaşım sonrası polis ekipleri harekete geçti. Doktoru tehdit eden zanlı polis ekiplerince yakalanarak hakkında adli işlem gerçekleştirildi.

İddiaya göre, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kırık kolundan ameliyat olan ve kolu alçıya alınan bir şahıs, kolundaki şişlik ile morluklar nedeniyle ameliyatı yapan doktoru tehdit etti.

Dr. Ekrem Karakaya’nın görevi başında öldürülmesinin ardından sağlık meslek örgütleri, taleplerinin duyulması ve can güvenliklerinin sağlanması için Türkiye genelinde 2 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

YİNE HASTA YAKINI DEHŞETİ
Caydırıcı önlemler alınmıyor, son yıllarda tırmanan sağlıkta şiddet bir türlü son bulmuyor. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniği’nde doktorla tartışan bir hasta yakını, araya girmeye çalışan ebe ve hemşireye saldırdı.

Tartışmanın büyümesi üzerine araya giren ebe ve hemşireye hasta yakını saldırdı. Güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle olay sona erdi. Sağlık çalışanları daha sonra hasta yakınından şikayetçi oldu. Polis ekiplerince karakola götürülen hasta yakını ile sağlık çalışanlarının ifadesine başvuruldu.

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü saldırıyı kınadı, “İşi insanlara şifa dağıtmak olan hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet eylemlerinin sonuna kadar takipçisiyiz” açıklaması yaptı.