Bu sistemde bölme diye bir şey yok

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 9, 2020 / 11:38

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, parti kurma hazırlığında olduğu iddia edilen CHP’li Muharrem İnce’nin kendisini arayarak söz konusu iddialara ilişkin yaptığı açıklamaları aktardı.
İnce, herkesin merak ettiği parti kurup kurmadığı sorusuna, “Ben parti kuruyorum falan demedim hiç. Ben bir parti kurmuyorum. Ben yola çıkıyorum. Yüzde 31’le bıraktım. Şimdi onu yüzde 51’e çıkarmak için yola çıkıyorum” diye yanıt verdi. Altaylı’nın, “Anladığım kadarı ile Fransa’da Macron örneği gibi. Partisiz bir liderlik…”sözüne karşın da İnce, “Evet. Niye olmasın. Macron gibi de diyebiliriz. Bu hareket yarın bir partiye dönüşür mü, yoksa partiler o hareketin arkasına mı takılır bilmem. Ben yola çıkıyorum. Ben yüzde 9, yüzde 10, yüzde 12 ya da yüzde 49 için çıkmıyorum yola. Yüzde 51 için çıkıyorum” ifadelerini kullandı.
‘SARAYA GİDEN CHP’LİYİ BİLİYORUM’
“Külliye’ye giden CHP’li iddiasının ardından gözlerin üstüne çevrildiği Muharrem İnce, “Beştepe’ye Cumhurbaşkanlığı Sarayına giden bir CHP’li var ama o ben değilim” dedi. 
Gidenin kim olduğunu bildiğini ve bu kişinin bir genel başkan yardımcısı olduğunu söyleyen İnce, “Yüzde 100 emin olsam açıklayacağım ama yüzde 99 eminim ve vicdanım o yüzde 1’den ötürü açıklamamı engelliyor. Ama söylüyorum işte bir genel başkan yardımcısı” dedi. Söz konusu kişinin ise halen genel başkan yardımcılığı görevinde bulunmadığını belirtti.
‘YENİLGİYİ KÖTÜ YÖNETTİM’
İnce, Fatih Altaylı’nın “O gece ortadan kaybolmanız, İsmail Küçükkaya’ya mesaj atmanız ve ‘Adam kazandı’ demeniz çok tepki topladı. Milyonları hayal kırıklığına uğrattınız” hatırlatmasına üzerine de şunları kaydetti:
“Doğru. Haklısınız. Uğrattım. Ben seçim kampanyasını çok iyi götürdüm ama yenilgiyi kötü yönettim. Çok kötü yönettim.”
BU SİSTEMDE BÖLMEK MÜMKÜN DEĞİL
“Yahu bugünkü sistemde bölmek mümkün değil ki! Ben bir parti kurup gidip bunu Cumhur İttifakı’na mı eklemleyeceğim. Mümkün mü? Fatih Bey, elbette kırgınım. Genel Başkan’ın maaşlı danışmanı Kurultay’da Genel Başkan’ın yanında oturtulurken benim gibi Cumhurbaşkanı adayı olmuş bir CHP’linin, 14 yaşından beri bu partiye her kademede hizmet etmiş birinin milletvekili olduğu kent Y harfinde diye en arkaya oturtulması tabii kırdı beni. Ama arkaya oturtulmaya kızıp parti kuracak kadar çocukça bir iş yapacak adam da değilim.
Bu sistemde bir bölen olmak mümkün değil. Yüzde 51 lazım. Ben gidip AK Parti’ye, Cumhur İttifakı’na katılmayacağıma göre demek ki bir şeyi bölmüyorum. Zaten akıl var, izan var. De ki ben gittim Cumhur İttifakı’na. Yahu 1 tek taraftarımı, bir tek kişiyi oraya götürebilir miyim? Ben AK Parti karşıtı olarak bir anlam ifade ediyorum. AK Parti’ye bir kişi bile götüremem ki.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top