BUGÜN DÜNYANIN EN BÜYÜK 13’ÜNCÜ EKONOMİSİ

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 30, 2020 / 07:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teknoloji ve Sanayi Hamlesi: MESS Teknoloji Hamlesi ve 40 fabrika açılış törenine katıldı. “Covid salgınında birçok ülke durgunluk yaşarken, Türk ekonomisi toparlanma sürecini başarıyla yürütüyor” diyen Erdoğan, “Esnafımızı, sanayicimizi, çiftçimizi, işçimizi yüksek faiz yükünün altında asla ezdirmedik” ifadelerini kullandı. ‘Faiz lobisi’ ve muhalefete de sert sözlerle yüklendi.

Erdoğan, Koronavirüs salgınıyla iş dünyasının önünde yeni fırsat kapıları açıldığını belirterek, “Sanayisi, üretim kapasitesi, coğrafi konumu, güçlü sağlık ve ulaşım altyapısıyla Türkiye bu arayışların en gözde ülkelerinin başında geliyor. Birileri istemese de Türkiye’yi küresel bir üretim ve teknoloji üssü haline getirmekte kararlıyız” dedi.

‘’Üretmeden, ter dökmeden servetine servet katmaya alışmış faiz lobileriyle mücadele ettik’’ diyen Erdoğan, ‘’Esnafımızı, sanayicimizi, çiftçimizi, işçimizi yüksek faiz yükünün altında asla ezdirmedik. İyi çalışılmış özgün ve öncü teşvik sistemiyle daima üreticimizin yanında olduk. İnsanımızın birlik, beraberliğine kast eden mezhepçi fanatiklerle mücadele ettik. 18 yıl evvel IMF’siz adım dahi atamayan Türkiye, bugün dünyanın en büyük 13’üncü ekonomisidir. Hastalarını rehin alan bir ülkeyi, dünyada parmakla gösteren bir sağlık sistemiyle biz tanıştırdık’’ ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top