Bugün parası olan kazanamayacak

Bugün parası olan kazanamayacak
Sakarya’nın Hendek ilçesinde bir havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020’de meydana gelen, 7 kişinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin ise yaralandığı patlamaya ilişkin, aralarında fabrika sahiplerinin de bulunduğu 5’i tutuklu...

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bir havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020’de meydana gelen, 7 kişinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin ise yaralandığı patlamaya ilişkin, aralarında fabrika sahiplerinin de bulunduğu 5’i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına başlandı. Adliye önünde toplanan aileler, adalet istediklerini söylediler.
Adliye önünde toplanan fabrika çalışanları ve patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları yürüyüş yapmak istediler. Ancak aileler, polisin engellemesiyle karşı karşıya kaldı. Ardından adliyeye girmek isteyen aileler bir kez daha engelle karşılaştı.
Kovid-19 tedbirleri gerekçesi ile duruşmaya müştekiler ve patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç dışında izleyici alınmadı.
Duruşma savcısı, daha büyük bir salon ayarlanması için duruşmanın ertelenmesini ve sanıkların tutukluluklarının devamını talep etti.
SAVUNMA AVUKATI: GAZİANTEP’TE 1 KİŞİ BİLE TUTUKLU DEĞİL
Davada, tutuklu bulunan fabrika sahiplerinden Yaşar Coşkun’un avukatlığını Sakarya Baro Başkanı Abdurrahim Burak üstleniyor. Sakarya Baro Başkanı, tahliye talebinde bulunurken müşteki vekillerinin itirazda bulunması üzerine gerginlik yaşandı. Salona giren polisler gerginliği yatıştırdıktan sonra sanıkların tahliye talepleri ele alındı.
Sakarya Baro Başkanı, müvekkilinin tahliye edilmesi için Gaziantep›te 11 kişinin hayatını kaybettiği hastane patlamasını örnek göstererek «orada 1 kişi bile tutuklu değil» dedi.
Heyet, duruşmanın daha büyük bir salonda yapılması için 15 Mart tarihine ertelenmesine karar verdi.