Bülent Arınç’tan ‘miting’ açıklaması: Kendimi muhalif olarak nitelendirmiyorum

Bülent Arınç’tan ‘miting’ açıklaması: Kendimi muhalif olarak nitelendirmiyorum
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, memleketi Manisa’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce yaptığı konuşmaya dair sosyal medya hesabından açıklama yaptı.AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu zamana dek yapılan tüm...

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, memleketi Manisa’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce yaptığı konuşmaya dair sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu zamana dek yapılan tüm davetlere katıldığını hatırlatan Arınç, açıklamasında “eleştirilerin” haksız olduğunu belirtti, “Ben AK Partiliyim, bu ev benim evimdir ve ben kendimi AK Parti’nin milyonlarca sahibinden birisi olarak görüyorum. Bugüne kadar AK Parti’nin doğrularına ve doğru yaptıklarına her zaman sahip çıktım, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğim” dedi.

Kendini “muhalif” olarak nitelendirmediğini, Manisa İl Teşkilatı’nın “arzusu” gereği Manisa’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü belirten Arınç’ın açıklaması özetle şu şekilde oldu:
“Teşkilatımız benden özellikle Manisa halkını yakından ilgilendiren kuru üzüm fiyatları ve Manisa’da yapılması gereken birtakım yatırımlar konusunda Sayın Cumhurbaşkanı ile özel olarak görüşmemi ve kendisini bilgilendirmemi arzu ettiklerini söylediler. Ben de yolculuğumuz esnasında Manisa teşkilatımızın arzu ettiği tüm meseleleri kendisine aktardım. Bu yüzlerce eserde pay sahibi olan bir insanın miting meydanındaki AK Partili kalabalığa “Bu eserlere sahip çıkın, bu eserlerde payı olan Sayın Cumhurbaşkanı’na ve onun hükümetine destek olun” demesi neden birilerini rahatsız etmiş olsun?

HAİN DENİLMESİNİ DOĞRU BULMADIĞIMI İFADE ETMİŞTİM
Hatırlayacaksınız bazı dostlarımızın arkadaşlarımızın ayrılarak başka partiler kurması karşısında kendilerine “hain” denilmesini doğru bulmadığımı ifade etmiştim. İhanet kelimesini siyaset dilinden çıkarmalıyız. Belki dikkatinizden kaçmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı da partimiz kuruluş yıl dönümünde bu arkadaşlarımız için “Geçmişteki hizmetleri adına onlara teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı. Bu bile çok önemli bir gelişmedir. Biz böyle olmalıyız.

FİKİRLERİM MAHALLEMLE SINIRLI DEĞİL
Bu konudaki fikirlerim sadece kendi mahallem ile de sınırlı değildir. Ben halkımızı temsil eden her siyasi partiye değer veririm. Anayasadaki ifadesiyle siyasi partiler demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. Bu bağlamda siyasî ittifaklara nahoş isimler takılmasını da hoş bulmadığımı geçmişte ifade etmiştim. Bunu her zeminde her zaman söylüyorum. Bu partilerin ve ittifakların temsil ettiği milyonlarca insanın hukukunu korumayı da kendime vazife biliyor, diğer tüm siyasilerin de bu konuya benzer hassasiyetle yaklaşmasını temenni ediyorum. Milletimiz tarafından özlemi çekilen toplumsal barışın, refahın ve adaletin ancak bu şekilde tesis edileceğine inanıyorum.”