Bulgaristan’da sandıktan yine koalisyon çıktı

Bulgaristan’da sandıktan yine koalisyon çıktı
Bulgaristan'da seçmenler, siyasi istikrarsızlık ve ekonomik zorluklar nedeniyle son 18 ayda dördüncü kez genel seçimlerde oy vermek üzere sandık başına gitti. 240 sandalyeli Mecliste hükümet kurulması için yine çok partili koalisyonun...

Bulgaristan'da seçmenler, siyasi istikrarsızlık ve ekonomik zorluklar nedeniyle son 18 ayda dördüncü kez genel seçimlerde oy vermek üzere sandık başına gitti. 240 sandalyeli Mecliste hükümet kurulması için yine çok partili koalisyonun oluşması gerekiyor.

Bulgaristan'da yapılan erken seçim kapsamında oy kullanacak çifte vatandaşlar için Trakya, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Çanakkale, Yalova, İzmir, Aydın ve Manisa'da da sandıklar kuruldu.


Sandık çıkış anketlerinin ilk sonuçlarına göre 63 yaşındaki eski Başbakan Boyko Borissov'un Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) Partisi’nin oyların yüzde 25 ila 26'sını alarak seçimi kazanabileceği düşünülüyor. GERB’nin rakibi ve haziranda dağılan koalisyon hükümetinin lideri Kiril Petkov’un partisi Değişime Devam (PP) Partisi’nin ise oyların yüzde 19’iunu alarak ikinci sırada sandıktan çıkması bekleniyor. Meclis’in üçüncü partisinin ise Türk ve Müslümanların bir araya geldiği Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi oldu.

Resmi olmayan sonuçlara göre seçimlere katılım oranı yüzde 35,3’te kaldı. İlk sonuçlar, GERB’in 66, PP’nin 52, Hak ve Özgürlükler Partisi’nin 37, Bulgar Sosyalist Partisi’nin 27, Revival 26, Demokratik Bulgaristan 21 ve Böyle Bir Halk Var Partisi’nin 11 sandalye kazanacağını gösteriyor.