Bulgarlar bu defa eczane kapısında kuyruğa girdi

Bulgarlar bu defa eczane kapısında kuyruğa girdi
İktidarın düşük faiz politikası üzerine fırlayan kurlar komşu ülkelerden alışveriş turlarını da hızlandırmıştı. O tabloda hala bir değişiklik yok. Bir levanın sekiz lira olması nedeniyle Bulgar turistler ihtiyaçlarını...

İktidarın düşük faiz politikası üzerine fırlayan kurlar komşu ülkelerden alışveriş turlarını da hızlandırmıştı. O tabloda hala bir değişiklik yok. Bir levanın sekiz lira olması nedeniyle Bulgar turistler ihtiyaçlarını karşılayabilmek için hemen her fırsatta soluğu Türkiye’de, kendilerine komşu Trakya illerinde alıyor. Son kuyruk görüntüsü ise Tekirdağ’dan. Merkez Süleymanpaşa ilçesine tur otobüsü ile gelen Bulgar turistler şehirde alışveriş yaptı, eczanelerin önünde kuyruk oluşturdular, tıbbi ve bitkisel ilaçlar aldılar.

ANKA’ya konuşan turist rehberi Aleksandrina Genova, “Türkiye’ye hem gezi hem alışveriş için geldik. Üç günlük bir ulusal bayramımız vardı, Siesta Bayramı. Üç gündür Tekirdağ’dayız, buradan ilaç aldık. Burada ilaçlar bizim ülkemizden daha ucuz. Ama buraya gelmemizin tek nedeni ilaç almak değil hem gezi hem de alışveriş yapıyoruz. Aynı zamanda Türkiye’den baklava da alıyoruz. Buradan aldığımız ilaçlar Bulgaristan’da yok. Olsa da Türkiye’de daha ucuza alıyoruz” ifadelerini kullandı.