Bulu yok eyleme devam

Bulu yok eyleme devam
Boğaziçi Üniversitesi’nde Melih Bulu’nun görevden alınması ve Naci İnci’nin vekaleten rektör atanmasının ikinci gününde akademisyenler eylemlerini sürdürdü. Sıcağa rağmen rektörlük binasına arkalarını dönerek alkışlarla...

Boğaziçi Üniversitesi’nde Melih Bulu’nun görevden alınması ve Naci İnci’nin vekaleten rektör atanmasının ikinci gününde akademisyenler eylemlerini sürdürdü. Sıcağa rağmen rektörlük binasına arkalarını dönerek alkışlarla protesto eyleminde bulunan akademisyenler yaptıkları açıklamada “Artık Melih Bulu’nun olmadığı kampüsümüzden sesleniyoruz” dedi.
“Acilen seçim” isteyen akademisyenler, kayyım düzeni değişene kadar direnişe devam edeceklerini duyurdu:
“Nöbetimizin 133’üncü direnişimizin 194’üncü günüdeyiz. Sizlere halen basının alınmadığı, çevresinde polisin ağır silahlarla devriye gezdiği, her köşesinin kameralarla özel ve sivil güvenlik güçleriyle de denetlenmeye çalışıldığı, girişlere yüksek demir parmaklıkların yerleştirildiği ve artık Melih Bulu’nun olmadığı kampüsümüzden sesleniyoruz.”

İki hocaya daha ders engeli

Boğaziçili akademisyenlerden Can Candan, Vekil Rektör Prof. Dr. Naci İnci Boğaziçi’ndeki görevine son verildiğini duyurdu. Candan sosyal medya hesabından, kendisine gönderilen yazıyı paylaşırken. “Naci İnci, bugün bana 2007’den bu yana öğretim görevlisi olarak çalıştığım Boğaziçi’ndeki görevime, ders verdiğim bölüm ve fakültenin görüşü alınmadan “vekaleten” son verdiğine dair bir yazı göndermiş. Sizlerle paylaşıyor, yorumunu ve değerlendirmesini de sizlere bırakıyorum” dedi.
Boğaziçi Üniversitesi hocalarından Feyzi Erçin, yaz okulu döneminin başladığını ancak vekil Rektör Prof. Dr. Naci İnci tarafından dersinin programa alınmadığını, sonbahar döneminde de ders açmasının engellendiğini duyurdu sosyal medya hesabından. Erçin, “Bölümümün ve fakültenin onayladığı, yıllardır vermekte olduğum FA487 “Classical Music in Cinema”, FA48G “Film Sound” ve yeni açacağım Hollywood dersini programdan çıkartmış” dedi.

‘Rektör’ü 1 gün sonra sildi kampüs görseli duruyor

Boğaziçi Rektörlüğü görevinden alınan Prof. Dr. Melih Bulu, Twitter profilinde yazan rektörlük titrini sildi. Görevden alındıktan sonra karar, Resmi Gazete’de yayımlanmasına rağmen, Prof. Dr. Bulu Instagram hesabından haberin asılsız olduğunu öne sürmüş, daha sonra paylaşımını silmişti. Bulu, Twitter’daki rektör titrini de bir gün sonra sildi ancak Boğaziçi Üniversitesi görseli kaldı.

AKP’li Turan: Bulu, başarılı olamadı, uyum sağlayamadı

Melih Bulu’nun rektörlük görevinden alınmasını AKP Grup Başkanevkili Bülent Turan, şu sözlerle değerlendirdi: “Bence atanması usule uygundu. Ancak gelen tepkilerden sonra kimliğini gizleyerek ‘Eskiden CHP’liydim’ demesi eleştiri konusu olmuştu. AK Partili olmak suç değil. Başarılı olamadı. Uyum sağlayamadı. Cumhurbaşkanımız da bu süreci değerlendirdi.”