Buna fıtrat diyemezsin, buna kader de diyemezsin

Buna fıtrat diyemezsin, buna kader de diyemezsin
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısına, Amasra’daki maden faciası nedeniyle kürsüye madenci baretiyle çıktı.Konuşmasında hükümeti ve yöneticileri tedbir almamakla eleştiren Akşener, “Uyarılara...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısına, Amasra’daki maden faciası nedeniyle kürsüye madenci baretiyle çıktı.

Konuşmasında hükümeti ve yöneticileri tedbir almamakla eleştiren Akşener, “Uyarılara rağmen tedbir almazsanız bunun adı katliam olur” dedi.

Partisinin tüm hukukçularını, hayatını kaybeden işçilerin ailelerine hukuki destek vermeye çağıran Akşener, “41 maden şehitimizin ailesinin hakkını, hukukunu, hiçbir şey almadan en ciddi şekilde takip edeceksiniz! Bu işin sorumluluğu sizdedir” diye konuştu.

Akşener devamında şunları söyledi:
“Zonguldak’ta 30 canımızı kaybettik. Soma’da en büyük maden faciasında 301 insanımızı yitirdik. Ermenek’te 18 kardeşimizi kaybettik. Bartın’da yine aynı iş bilmezliğin, aymazlığın sebep olduğu bir katliama şahit olduk!

Bilerek katliam diyorum, bu kadar uyarıya rağmen tedbir almazsanız ve ölüme bile bile lades derseniz yaşanan felaketin adı cinayet olur, katliam olur”

İYİ Parti’ye katılan Kürşad Zorlu parti sözcüsü oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında partisine katılan Prof. Dr. Kürşad Zorlu’yu parti sözcülüğüne getirdi.

İYİ Parti’nin 2020’de Yavuz Ağıralioğlu’nun görevden alınması ile son verilen parti sözcülüğü sistemine 2 yıl sonra dönülmüş oldu. Zorlu’nun rozetini Genel Başkan Meral Akşener taktı.

Zorlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “5. kuruluş yıldönümüne haklı bir coşku ve gururla ilerleyen İYİ Parti ailesine böylesine anlamlı bir günde katılmaktan büyük bir kıvanç duyuyorum. Yıllarını Türkiye’nin her alanda yücelmesi ve Türk dünyasının bütünleşmesi için harcayan bir akademisyen. bir düşünce insanı ve her şeyden önce bir aile babası olarak burada olmamın sebebi vatan ve millet sevdasıdır.”