Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

BURAK ELMAS VE EKREM İMAMOĞLU

Ekrem İmamoğlu hükümete karşı olanların büyük umutlar beslediği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı alternatif olarak konumlandırılan son dönemlerin önemli bir figürü!
İptal edilen İstanbul seçimlerinden ikinci kez zaferle ayrılması halkın teveccühü ve kendisine karşı duyduğu güvenin sandıklardaki tezahürüydü.
#herşeygüzelolacak mottosu ile önemli bir seçim kampanyası yürütülmüş, İmamoğlu bir anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sınırlarının dışına taşmıştı.
Kendisine karşı yürütülen tüm negatif kampanyalar da imajını ve itibarını iyice yükseklere çıkarmıştı.
Galatasaray’daki seçimler öncesinde de böyle bir hava vardı!
Burak Elmas’a yönelik büyük umutlar besleniyordu!
Hatta Burak Elmas başkanlıktan öte bir noktada konumlandırılmış, sadece Galatasaray adına değil Türk Futbolu adına büyük bir devrim gerçekleştirebileceği dillendirilmeye başlanmıştı! #birlikteçokşeybaşaracağız mottosu bile Ekrem İmamoğlu’nun #herşeygüzelolacak mottosu ile özdeşleştirilmişti.
Ne var ki seçimi kazanan Burak Elmas çok kısa sürede büyük bir hayal kırıklığı yaratmış, verdiği vaatleri yerine getirememiş hatta aksi istikamette tutum ve davranışlar sergilemişti!
···
Ekrem İmamoğlu’nun Nagehan Alçı, Ertuğrul Özkök ve Servet Beki gibi isimlerle yan yana verdiği fotoğraflar büyük tepki çekti.
Tepkiler sonrasında Imamoğlu’nun tepki verenlere karşı suçlayıcı bir üslup kullanıp “bu tepkiler vız gelir, tırıs gider” demesi, kendisine karşı büyük hayaller ve umutlar besleyen insanlarda tam bir şok etkisi yarattı!
Bir gün sonra Ekrem İmamoğlu’nun kullandığı ifadeler için özür dilemesi, İmamoğlu’nun konumlandırıldığı yerin tartışılmasına ve Mansur Yavaş isminin bir adım öne çıkmasına engel olamadı!
···
İmamoğlu-Burak Elmas benzeştirilmesi determinist bir yaklaşım olarak görülebilir ancak “şahıslar özelinde” büyük beklentiler içerisinde olmanın, büyük hayal kırıklıkları doğurabileceği doktrinine dikkat çekmek açısından önemli bir örnek.

DOMENEC TORRENT GERÇEĞİ
Galatasaray tarihinin belki de en büyük hayal kırıklığı olan Burak Elmas, kısa süreli Başkanlık macerasında önemli hatalara imza attı.
Burak Elmas’ın en büyük hatalarından birisi olan Domenec Torrent, Galatasaray’ı her geçen gün kötüye götürüyor.
Başakşehir karşısında yine mahkum oynayan Galatasaray 0-0 berabere kalsa da, Başakşehir’in yüzde 58’lik topla oynama oranına, 21 atak geliştirmesine ve 10 isabetli şut atmasına engel olamadı!
Ama vahim olan şu ki; fütürist bakış açısından uzak, öngörüsüz bir şekilde Torrent ile imzalanan sözleşme Galatasaray yönetiminin elini kolunu bağlıyor.
Evinde pijamalarıyla televizyon izleyen yardımcı bir antrenörü takımın başına getirirken olası başarısızlığını düşünemeyen, sözleşmesine cüzi bir fesih bedeli koymayı öngöremeyen yönetim, şu anda çaresizce Torrent’in Galatasaray’ı uğrattığı yıkımı izliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi