Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

Burak Elmas'a açık çağrı

İki farklı platformda iki farklı takım hüviyeti ortaya koyan Galatasaray, kendisi için “artık” ikinci planda olan Süper Toto Süper Lig’de Sivasspor’a konuk oldu. “Artık” ibaresi çok önemli çünkü gerek yapılan rotasyonlar, gerek oynanan kötü futbol, gerek ise TFF yapılanmasının Galatasaray’a uyguladığı çifte standartlı kararların getirdiği puan kayıpları Galatasaray’ı Şampiyonluk yarışından uzaklaştırdı. Süper Lig’de yaşanan bu sıkıntıların yanı sıra UEFA Avrupa Liginde alınan olumlu sonuçlar ve gruptan lider olarak son 16’ya kalınması rotayı UEFA Kupasına çevirdi. Galatasaray daha önce müzesine getirmeyi başardığı UEFA Kupasına gözünü dikmiş durumda. Kulüp yetkilileri UEFA kupasında en az yarı final hedeflediklerini deklare etti. Kupa gelir mi veya yarı finale kalınır mı bilinmez ama Galatasaray’ın yaşadığı bu kadar olumsuzluk ve yeni kadro oluşumuna rağmen gruptan namağlup lider çıkması, Lazio Marsilya ve Lokomotiv Moskova gibi takımların tamamını yenmesi, deplasmanda hiç gol yememesi, Avrupa’da en az gol yiyen iki ekipten biri olması, dördüncü torbadan katılıp lider olabilen tek takım olması Türk Futbolu adına çok önemli istatistikler. Fatih Terim ve ekibi Avrupa’daki bu başarısı ile büyük bir alkışı hak ediyor. Fatih Terim’i tebrik etmişken Süper Ligde 6 maç ceza aldığı için Sivasspor maçında takımın başında olmadığını belirtelim. Fatih Terim ile birlikte sakatlığı sebebi ile riske edilmeyen Marcao da Sivasspor karşılaşmasında yer almayan bir diğer isim oldu.

Marcao’suz Sivasspor deplasmanına çıkan Galatasaray ilk yarıda beklendiği gibi istediği oyun kurgusunun oldukça uzağındaydı. Yedlin sezon başından beri kötü oynadığı maç serisini sürdürerek şaşırtmayan isimlerin başında geldi. Yedlin gerek Süper Lig gerekse UEFA Avrupa Ligi performansı ile Galatasaray’da en çok tartışılan isimlerin başında geliyor. Sol bek pozisyonunda oynayan Van Aanholt ise her geçen gün geriye giden ve tartışılan bir diğer isim. Marcao’nun eksikliğinde Luyindama’nın geriden oyun kurma zaafiyetine Taylan Antalyalı’nın Lazio maçından uzak performansı da eklenince Galatasaray oyun kurmakta oldukça zorlandı. Galatasaray’ın yetersiz performansına Sivasspor’un kendi evinde oynamasına rağmen ortaya koyduğu savunma ağırlıklı futbol da eklenince sezonun en düşük tempolu oyunlarından biri oynandı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı ilk yarıya oranla daha tempolu başladı. Ancak tempo skoru değiştirebilecek yoğunlukta değildi. Maç boyunca Galatasaray’ın yakalayabildiği net bir pozisyon olmazken Sivasspor kontra ataklarla yakaladığı birkaç şut denemesinde ise Muslera’yı geçemedi. Ancak maçın 80. Dakikasında çok enteresan bir olay yaşandı! Galatasaray’ın savunma arkasına atılan bir topta, Luyindama ve Muslera anlaşamayarak ceza sahası yayında birbiri ile çarpıştı. Muslera acı içinde yerde kıvranırken Sivasspor’lu oyuncular oyuna devam etti ve Muslera yerde iken golü attı. Sivasspor bu gol ile maçı 1-0 kazandı.

Galatasaray Süper Toto Süper Ligde kaldığı yerden devam etti ve yine kazanamadı. Ancak taraftarlar yönetimden TFF’ye karşı somut adımlar atılmasını bekliyor.

Burak Elmas ve yönetimine açık bir çağrıda bulunuyorum; rahmetli Başkan Mustafa Cengiz’in TFF ile mücadele edemediği için başkanlık koltuğundan olduğunu unutmayınız! Galatasaray’ın dinamiklerini arkanıza alarak tüm kulüplerin eşit temsil edildiği bir TFF için Galatasaray’ın tüm kozlarını sahaya sürünüz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi