Burası dağ başı mı?

Burası dağ başı mı?
Hakkındaki kesinleşmiş hapis cezasının ardından milletvekilliği düşürülerek cezaevine giren HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, AYM’nin verdiği hak ihlali kararının yerel mahkemeye ulaşmasıyla önceki gün tahliye edildi.Bidebunuizle...

Hakkındaki kesinleşmiş hapis cezasının ardından milletvekilliği düşürülerek cezaevine giren HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, AYM’nin verdiği hak ihlali kararının yerel mahkemeye ulaşmasıyla önceki gün tahliye edildi.
Bidebunuizle yayınına katılan Gergerlioğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kendisiyle ilgili “Anayasa Mahkemesi Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun tahliyesini istemektedir. Söz konusu karanlık şahsın hak ihlali olduğuna Anayasa Mahkemesi karar vermiştir. Terör propagandası ne zamandan beri hak ihlali oluyor? Dağdaki terörist için de hak ihlali kararı verecek midir?” sözlerine tepki gösterdi.
Gergerlioğlu şunları söyledi:
BU NASIL BİR AĞIZ
“Bir ülkenin kurumlarına saygı göstermek lazım. Yani akıl alacak gibi değil. AYM’ye hakaret ediyor, bana hakaret ediyor. Bu kişinin hakaret etme özgürlüğü mü var? Siyasetçisin sen, bu nasıl bir ağız? Ben hukuki haklarımı kullanacağım. Tazminat davası açacağım. Burası dağ başı mı? Bunlar nasıl ifadeler? AYM en nitelikli anayasal incelemeyi yapıp hakkımda hak ihlali kararı vermiş. Karar oy birliğiyle alınıyor ama siz kalkıp en ağır ifadelerle, hakaret ediyorsunuz. Böyle bir şey olmaz.”