Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş: Olaylar beni şaşırtmadı

Son Güncellenme Tarihi: Mart 7, 2023 / 11:46

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursaspor-Amedspor maçındaki olayların kendisini şaşırtmadığını ifade ederek, “Biz çok uyardık, bu iki takım karşı karşıya gelmesin dedik,” diye konuştu.

Yaşananları Habertürk yazarı Nagehan Alçı’ya değerlendiren Aktaş, şunları söyledi:

“ÜÇ BEŞ KENDİNİ BİLMEZİN YAPTIĞI YANLIŞ…”
“Maalesef bu yaşanan olaylar beni şaşırtmadı. Yanlış anlamayın, olayları normalleştirdiğim ya da küçümsediğim için söylemiyorum. Bu maçın problemli olacağını öngördüğüm için söylüyorum. Geçen eylülde bu iki takımın Diyarbakır’daki karşılaşması çok çirkin olaylara sahne olmuştu. Diyarbakır’da olunca çok fazla yansımıyor halbuki. Orada da provokatif posterler açılmış, gerginlik yaşanmıştı. Biz çok uyardık, bu iki takım karşı karşıya gelmesin dedik. Yanlış baştan yapıldı, Sonuçta üç-beş kendini bilmezin yaptığı yanlış beş milyonluk Bursa’mıza mal edilmemeli. Böyle olaylarla bu güzel şehrin isminin yan yana gelmesini üzüntüyle karşılıyorum.”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ide Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sporda ve her alanda şiddet ve nefret en güçlü şekilde dışlanmalıdır. Bursa’da oynanan futbol maçında tribünlerde açılan sporun ruhuna aykırı görseller kabul edilemez. Bu görseller hiçbir futbol kulübümüze ve hiçbir takımımızın taraftarlarına mal edilemez. Bu provokasyonu yapanları şiddetle kınıyoruz. Spora ve sporun ruhuna aykırı provokatif girişimlere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir. Bu olayın her yönüyle araştırılması için gereken soruşturma başlatılmıştır,” dedi.


“Terörist diye bağıranlara hakkımı helal etmiyorum”

Olaylı Bursaspor-Amedspor maçında 90 dakika sahada kalan Amedsporlu futbolcu Muhammet Raşit Yöndem, sosyal medya hesabından çarpıcı bir paylaşımda bulundu. Yöndem, şunları ifade etti:
“Bana terörist diye bağıranlara hakkımı helal etmiyorum. Bursalı anne, Bursa’ya devlet kurumunda 15 sene hizmet eden babanın, bu vatanın çocuğuyum. Sahaya madde atıp hepsi bu vatanın evladı olan ekmek parası kazanıp ailesine bakan futbolculara terörist deyip yaraladınız, vatanı kurtardınız,” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top