Bursa’da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 21, 2022 / 10:09

Bursa’da dün sabah infaz koruma memurlarını taşıyan otobüsün geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu bir kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Canbolat, patlamayla ilgili olarak, “Terör saldırısı olduğu değerlendiriliyor” dedi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, cezaevi aracının geçişi sırasında bir elektrik direğinin dibine bırakılan el yapımı bir bombanın uzaktan kumanda ile patlatıldığını söyledi.

Canbolat, “Maalesef araçtaki bir tane ceza infaz koruma memurumuz şehit oldu. Bir ağır yaralımız var, onun dışında iki yaralımız taburcu edildi. Diğer yaralı memur arkadaşlarımız da hastaneye götürülmüştü onlarda da bir sorun gözükmüyor” ifadesini kullandı.

YAKIN ZAMANDA FAİLLER ELE GEÇİRİLECEK
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ilerleyen saatlerde patlamanın meydana geldiği bölgeyi ve yaralanan memurların tedavi gördüğü Bursa Şehir Hastanesi’ni ziyaret etti.

Soylu, “Terör eylemini gerçekleştirenlerle ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. Yakın zamanda failler ele geçirilecektir, umudumuz odur” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top