‘Bütün çalışanların yüzü temmuzda gülecek’ dedi ama asgari ücretli
yine geçmedi

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 15, 2022 / 12:34

AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan sonra dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in gündeminde de ücretlilere temmuz zammı vardı. Ancak, Erdoğan’ın yaptığı gibi Çalışma Bakanı da zam konusunda belirsiz ifadeler kullandı, net olarak “Tüm çalışanlara ara zam ve enflasyon farkı vereceğiz” diyemedi, asgari ücretliler yine açıkta kaldı.

Bakan Bilgin’in emeklileri tek tek saydığı ancak diğer ücretlileri anmadığı açıklaması şöyle: “Türkiye ekonomik dalgalanmalara, enflasyonlara rağmen büyümeyi sürdürüyor. O halde enflasyonun tahribatına karşı çalışanları ve emeği korumak bizim vazifemiz. Biz emeği, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Yani önümüzde temmuz dönemi var.

Çalışanlarımızla bizim sadece kamu emeklileri ile kamu çalışanları ile değil, özel sektör emeklileri ile, Bağ-Kurlularla, çeşitli konumda bulunan emekliler de dahil hepsini kapsayan, sadece enflasyon farkını değil onların sosyal konumlarını destekleyecek bir çalışmayı sürdürüyoruz.

Yani temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek, hiç olmazsa enflasyona karşı ‘Benim devletim benim yanımdadır’ dedirtecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top