Büyü bozuldu!!

Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu kaybeden Trabzonspor 2020-21 futbol sezonuna sancılı başladı. Bordo mavili takım iki aylık süreçte hiç bir yarasına merhem olacak iş yapmadı. Teknik kadro ortada. Geçen sezonu teknik direktör yardımcısıyla geçirdi, bu sezona teknik direktör yardımcısının yardımcısıyla başladı!!
Yönetim bölük pörçük. İstifa edenden tutun, küskünlüğü ile hiç bir toplantıya katılmayan bile var!!
Oyuncu kadrosuna ne demeli? Takımda 54 oyuncu var. Bir 11 çıkmıyor! Sosa, Novak sözleşme imzalamadan çekti gitti. Kupanın ve ligin gol kralı derbi maçı öncesi şehre dönmedi. Rest çekip ülkesinde kaldı! .
Alınanlara ne demeli? Beş bilinmeyen oyuncu. Trondsen sakatlandı. İlk yarıyı başlamadan kapattı. Xavier sakat, Pereira sakat. Bütün bunların sahadaki oyunculara olumlu yansımasını beklemek hayal olur. Tablo böyle olunca Trabzonspor eldekilerin en iyilerini sahaya sürdü. Yeni transferlerden sadece Flavio ilk 11 de yer aldı.
İki takım da kontrollü futbolu tercih ederek oyuna başladı. Derbi müsabakası değil, sıradan iki takımı izledik. Bir garip oyun anlayışı, adam eksiltme, derin toplar, kanatları kullanma gibi varyasyonların hiç birini ilk yarıda göremedik. Oynamaktan çok birbirlerini oynatmama çabasına girdiler. Beşiktaş, rakibinin topla daha fazla oynamasına izin verdi. Bir anlamda ev sahibi takımı rehavete itti. Gelişen yarım bir atak ile golü buldu. Üstelik maçın ilk isabetli şutuydu. 29.dakikada Boyd güzel bir gole imza attı. 0-1..İlk yarıda daha çok topla oynayan Trabzonspor’du. Oyuncular kafalarına Sorloth’un yokluğunu işlemiş. Sağdan, soldan gelen hiç bir oyuncu orta yapmayı düşünmedi. “Kime orta yapayım?” düşüncesi var gibiydi! İlk yarı bu skorla bitti.
Trabzonspor ikinci yarıya Kamil Ahmet’in yerine Abdurrahim Dursun’u alarak başladı. Trabzonspor golü düşünürken 63.dakikada yıkıldı. Yeni transfer Flavio takımına çifte darbe vurdu. Atiba’ya yaptığı hareketi hakem penaltı ile değerlendirdi. Bu oyuncu ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atıldı. Mensah penaltıyı gole çevirince skoru 0-2 yaptı. Bir kişi eksik, iki farklı skor bordo mavili takımın kolunu kanadını kırdı. Rahatlayan Beşiktaş Trabzonspor kalesinde fark aramaya başladı. Oyuna sonradan giren Lens ön direkte topa dokunarak skoru 0-3 yaptı. Bütün bunlar olurken Newton sadece izledi. Üstelik bu sırada hücum oyuncusu çıkarıp savunmacı alarak herkesi şaşırttı. Son dakikalarda Beşiktaş savunmasının hatasını Abdülkadir Ömür affetmedi..1-3. Bu gol karşılaşmanın skoru oldu.
Geçtiğimiz sezon hiç bir derbiyi kaybetmeyen Trabzonspor ligin ilk maçında ilk derbisinde kendi evinde yenilgi ile başladı. Büyü bozuldu. Bu takım kaybettikçe erir. Benden söylemesi..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi