BÜYÜK ACI

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 22, 2022 / 06:35

Özellikle Gaziantep ve Mardin ama genelde bütün Türkiye, dün meydana gelen ve 35 insanın hayatını kaybettiği katliam gibi trafik kazasının acısını yaşıyor.

Gaziantep’te kaza yapan araca müdahale edenlere yolcu otobüsünün çarpması sonucu hayatlarını kaybeden 15 kişiden, İhlas Haber Ajansı (İHA) çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen (25) ile Umut Yakup Tanrıöver (26), Gaziantep ve Şanlıurfa’da düzenlenen törenlerin ardından son yolculuklarına uğurlandı.

Aynı olayda hayatlarını kaybeden 3 itfaiyeci için Şehreküstü İtfaiyesi’nin bahçesinde tören düzenlendi. Törene, ölenlerin yakınları ve mesai arkadaşlarının yanı sıra şehrin yöneticileri katıldı.


Kazada hayatını kaybeden sağlık çalışanlarıyla birlikte itfaiye personeli için camide düzenlenen törende hem ani ölümün şoku hem de ölenlerin yakınlarının büyük üzüntüsü vardı.

Törenlerde hayatını kaybedenlerin yakınları zorlukla ayakta durdu.


Mardin’de de yas vardı.

Derik’te bir kaza yerine dalan tır 20 kişinin ölümüne neden olmuştu.

Kazada hayatını kaybedenlerden, adli işlemleri tamamlanan 19 kişi için cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenlerine, ilçede bulunan, yaralıları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret eden, hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

Derik’te yaşanan trafik kazalarında polis memuru Yahya Ergin şehit olmuş, 19 kişi yaşamını yitirmiş, 6’sı ağır 26 kişi de yaralanmıştı.

Şehit polis Yahya Ergin’in cenazesi Çanakkale’de toprağa verildi

Kazada hayatını kaybedenler için düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN İFADESİ: ÇOK PİŞMANIM
Gaziantep’te 15 kişinin yaşamını yitirdiği, 31 kişinin de yaralandığı kazada otobüs şoförü gözaltına alındı. Kazada yaralanan ve hastanede tedavisinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen sürücünün ilk ifadesi ise ortaya çıktı. Kazaya neden olduğu için çok pişman olduğunu belirten sürücü, neler yaşandığını şöyle anlattı: Otoyolda kaza vardı, kalabalık bir ekip bulunuyordu. O sırada ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim. Toparlamak için manevra yapmaya başladım ama kurtaramadım ve otobüs devrildi. Daha sonra sürüklenmeye başladım, sonrasını hatırlamıyorum. Kazaya neden olduğum için çok pişmanım”

EKSİK VARSA BEDELİNİ ÖDETİRİZ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin’de 20, Gaziantep’te 15 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazaları ile ilgili açıklamalarda bulundu, kazalarda hayatını kaybedenler için taziye dileklerini iletti. Kazalara ilişkin incelemelerin ve soruşturmaların çok yönlü olarak sürdüğünü belirten Soylu, ‘’Eksik görürsek bedelini ödetiriz. Mardin’de kaza olan yolda bir eğim var. Vatandaşlarımızın Mardin’deki çevre yolu talebine cevap vereceğiz’’ dedi.
Soylu, “Soruşturmalar, aracın teknik özelliklerinden yolun duruma kadar çok yönlü olarak devam ediyor. Tek bir eksik bile görsek bedelini ödetiriz” ifadelerini kullandı, kazada üçüncü bir tırın varlığına ilişkin iddiaları yalanladı.

VARSA ESRAR PERDESİ ARALANMALI
Gaziantep ve Mardin’deki kazaların ardından yazılı açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli önce bir güne sığan kazaları saydı, hayatını kaybedenler için taziyelerini dile getirdi ardından soru işaretlerini ortaya koydu. Bahçeli, “Kuşku uyandıran, akılları bulandıran, şaibeleri tırmandıran hangi açmaz tespit edilmişse mutlak surette üzerine gidilmeli, eğer varsa kazaların esrar perdesi aralanmalıdır. İnsan hayatı, ucuz değildir” ifadelerini kullandı.
Bahçeli, ortaya çıkan tabloyu 2023’e atıf yaparak yorumladı, “Türkiye’mize hakim olan huzur ve sükunet ortamının ihlaline hatta imhasına heves edenler, elbette ve kesinlikle hayal kırıklığı yaşayacaklardır. 2023 yılına yaklaştıkça artan ve yaygınlaşan sisli iklim, Türk milletinin emsalsiz iradesiyle berhava edilecektir” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top